Elon Musk îl depăşeşte pe Jeff Bezos şi devine cel mai bogat om din lume

Elon Musk îl depăşeşte pe Jeff Bezos şi devine cel mai bogat om din lume
Elon Musk, CEO Tesla

Elon Musk a devenit a treia persoană care a acumulat vreodată o avere în valoare de 200 miliarde de dolari, potrivit Forbes, depășind în acest proces fondatorul Amazon și pe miliardarul rival în lupta pentru cucerirea spațiului, Jeff Bezos.

„Îi trimit lui Jeffrey B. o statuie gigantică a cifrei„ 2 ”, împreună cu o medalie de argint”, a scris Musk într-un scurt e-mail, scrie forbes.

În ultimii ani, cei doi au fost pe un traseu de coliziune pe două planuri: valoarea lor netă și ambițiile spațiale. Musk deținea 24,6 miliarde de dolari în martie 2020, cu aproape 90 de miliarde de dolari mai puțin decât averea lui Bezos la acea vreme. În august 2020, Bezos a devenit prima persoană care are o avere de 200 de miliarde de dolari, pe măsură ce stocul Amazon a crescut. Dar un raliu remarcabil în acțiunile companiei Tesla de vehicule electrice în creștere cu 720% în 2020 – l-a ajutat pe Musk să ajungă îl ajungă pe Bezos din urmă și a devenit cea mai bogată persoană din lume în ianuarie 2021.

Începând cu ora 14:00 EDT marți, Musk este pe primul loc, cu o avere de aproximativ 200,7 miliarde de dolari. Bezos este numărul doi în acest top, cu o avere de aproximativ 192,5 miliarde de dolari.