Euro crește vertiginos: Care este motivul pentru care leul se depreciază de la o zi la alta (VIDEO)

Euro crește vertiginos: Care este motivul pentru care leul se depreciază de la o zi la alta (VIDEO)
Foto: business24.ro

Euro creşte de la o zi la alta. Şi joi moneda europeană a câştigat teren în faţa leului. Este a cincea creştere consecutivă, timp în care leul a pierdut doi bani în faţa euro. Cei mai afectaţi sunt românii care îşi plătesc ratele la cursul euro, dar şi cei care stau în chirie.

Joi, BNR a afişat un curs de 4.52 de lei, pentru un euro, faţă de 4,51 lei, cât a fost în ziua precedentă. Astfel, moneda naţională se apropie de minimul acestui an, înregistrat la începutul lunii februarie, când un euro se vindea cu aproximativ 4.53 lei.

“Am rate în euro și de fiecare dată când cumpăr euro să plătesc rata plătesc o sumă mai mare de bani. Cam 50 de lei în plus am dat în această lună”, a declarat un român îndatorat la bancă.

Leul se depreciază față de euro

#DIRECT_ONE_kjj25t#

“Tot ce o să cumpărăm o să cumpărăm mai scump. Dintr-un punct de vedere este o depreciere. De obicei când se întâmplă chestia asta cu euro, cresc toate prețurile. Normal că afectează, atât la rate, la credite”, a declarat un alt cetățean.

Analiştii pun această depreciere a monedei naţionale pe riscurile generate de instabilitatea politică din prag de alegeri, dar şi pe incertitudinile generate de unele măsuri fiscale.