Țara din UE în care angajații primesc pe zi un salariu minin net câștigat în România într-o lună

Țara din UE în care angajații primesc pe zi un salariu minin net câștigat în România într-o lună

În 2017, costul orar cu mâna de lucru a crescut în UE cu 2,3% față de anul precedent și cu 1,9% în zona euro, arată datele Eurostat.

Costul orar cu mâna de lucru în întreaga economie (excluzând agricultura şi administraţia publică) a fost în 2017 de 26,8 euro în Uniunea Europeană şi de 30,3 euro în zona euro.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în România (17,1%) şi Bulgaria (12%), potrivit biroului de statistică european. Bulgaria (4,9 euro) şi România (6,3 euro) sunt și statele cu cele mai scăzute costuri orare cu mâna de lucru.

La polul opus se află Danemarca, acolo unde angajații câștigă 42,5 euro pe oră, adică 340 de euro pe zi, sumă aproximativ egală cu salariul minim net pe economie care se câștigă într-o lună în România.

Datele acoperă doar companiile cu cel puţin zece angajaţi.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”