Femeia care a inventat „SPINNER” este la SAPĂ de LEMN: Nu am bani! Pur și simplu! Povestea ei CUTREMURĂTOARE (FOTO)

Femeia care a inventat „SPINNER” este la SAPĂ de LEMN: Nu am bani! Pur și simplu! Povestea ei CUTREMURĂTOARE (FOTO)
Foto: YouTube

Tinerii din ziua de azi au devenit fascinați de o nouă jucărie. Este vorba despre „spinner”, un fel de titirez care le-a luat mințile. Oriunde am merge, îi vedem pe copiii înecrcând să facă tot felul de cascadorii, iar acest lucru, spun specialiștii, ar trebui să îi ajute să se elibereze de stres. Pentru a învârti acest „spinner” îi costă pe tineri între 20 și 55 de lei, potrivittheguardian.com.

Profitul acestei afaceri este direct proporțional cu dorința tinerilor de a-și cumpăra un „spinner”, ceea ce însemnă că vorbim despre sute de milioanede dolari. Se pare totuși că inventatoarea acestei jucării nu primește nicio recompensație

Povestea jucăriei începe în 1997. Femeia căreuia trebuie să îi mulțumească tinerii este Catherine Hettinger, în vârstă 62 de ani, din Florida. Ea voia să îi facă o surpriză fiicei ei, care suferea de o afecţiune a muşchilor.Femeia inventivă a brevetat invenţia şi a plătit timp de opt ani 400 de dolari anual pentru a deţine patentul. Dar în 2005, dar cauza problemelor financiare a încetat să mai plătească.

„Nu am mai avut bani. Pur şi simplu”, a declarat Catherine.

Lucru frustrant, pentru acum sunt milioane de spinnere produse şi vândute zilnic în întreaga lume.Dacă ea ar mai fi avut brevetul invenţiei, Hettinger ar fi fost milionară.Acum locuieşte într-un apartament cu două camere, și-a întreruăt telefonul fix şi încearcă fără succes să strângă bani pentru a-și cumpăra o mașină.

„E o provocare să fii inventator”, a spus femeia în timpul interviului acordat într-o cafenea din oraşul Orlando.

„Doar 3% din invenţii reuşesc să le aducă bani creatorilor lor. Am văzut cum alţi inventatori au ajuns să îşi ipotecheze casele pentru a păstra patentul. Ajungi să stai în chirie şi să fii la mila familiei şi a prietenilor. E greu”, a mai adăugat ea.

„Oamenii mă întreabă pe stradă: «Nu te necăjeşte gândul că ai pierdut o aşa posibilitate?». Le spun că nu. Mă bucur că invenţia mea are succes şi îi ajută pe mulţi să scape de stres”, a concluzionat femeia.

Ultima oră
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de demonstranți au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020