Florin Cîțu, după deficitul bugetar record realizat de Guvern: Dezastrul din finanțe e dovada clară că banii din pilonul II de pensii sunt vizați de Dragnea și Teodorovici

Florin Cîțu, după deficitul bugetar record realizat de Guvern: Dezastrul din finanțe e dovada clară că banii din pilonul II de pensii sunt vizați de Dragnea și Teodorovici

Senatorul PNL Florin Cîţu reacționează după ce Ministerul de Finanțe a anunțat un deficit bugetar record pentru primele patru luni ale acestui an.

El afirmă că “vinovații pentru condamnarea la plata unor taxe mai mari și la subdezvoltare a generațiilor viitoare sunt cei care au făcut programul de guvernare, Dragnea și Vîlcov”.

Liberalul mai susține că “dezastrul din finantele publice reprezintă dovada clară că banii din pilonul II de pensii sunt vizați de Dragnea și Teodorovici”.

„Piata (investitorii) penalizeaza dur incompetenta si ticalosia!

…din pacate, costul il platim tot noi…

Deficitul bugetar record de 7.4 miliarde lei (!!!) relativ la aceeasi perioada a anului trecut, este atat rezultatul veniturilor fiscale mai mici (desi ANAF se tot lauda) dar mai ales al cresterii cheltuielilor publice fara niciun fel de legatura cu realitatea economica a Romaniei.

De exemplu, cheltuielile cu dobanzile cresc cu 56% fata de primele 4 luni din 2017. In conditiile in care datoria publica “scade”.

Cresterea cheltuielilor cu dobanzile este determinata atat de cresterea datoriei publice cat si de triplarea costului de finantare. Ambele fiind efectele, in exclusivitate, implementarii progamului de guvernare al PSD. Daca ar intelege cum functioneaza lucrurile, ministrul finantelor publice ar pricepe semnalul trimis de piata prin cresterea dobanzilor (dupa cresterea preturilor bunurilor de consum).

Vinovatii pentru condamnarea la plata unor taxe mai mari si la subdezvoltare a generatiilor viitoare sunt cei care au facut programul de guvernare, Dragnea si Vilcov. Totusi, o mare parte din vina o au si angajatii acestora, cei care au pus in aplicare programul de guvernare- membri in cele trei guverne Dragnea-Vilcov.

Dezastrul din finantele publice si mai ales faptul ca mare parte din acest dezastru vine de la costul de finantare reprezinta dovada clara ca banii din pilonul II de pensii sunt vizati de Dragnea si Teodorovici. Sunt bani pentru care nu trebuie sa plateasca dobanda iar cei care beneficiaza de pilonul II nu sunt votantii PSD. Asa mai salveaza aparentele pentru inca cateva luni, chiar daca taie pensiile a 7 milioane de romani”, a scris, sâmbătă, Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

În primele patru luni ale acestui an, bugetul general consolidat a înregistrat un deficit de 6,05 miliarde lei, respectiv 0,65% din PIB , faţă de un excedent de 1,4 miliarde lei, respectiv 0,17% din PIB, în perioada similară din 2017, arată datele Ministerului Finanţelor Publice (MFP) (Detalii AICI).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”