Florin Cîțu: România are cea mai mică rată a inflației dintre țările din centrul și estul Europei (VIDEO)

Florin Cîțu: România are cea mai mică rată a inflației dintre țările din centrul și estul Europei (VIDEO)

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi seară, în cadrul ”Talk B1”, moderat de Tudor Mușat, că România are cea mai mică rată a inflației dintre țările din cetrul și estul Europei, iar aceasta va continua să scadă.

”România are cea mai mică rată a inflației dintre țările din cetrul și estul Europei, mai mică decât Bulgaria, Polonia sau Cehia. Deci avem cea mai mică rată a inflației în acestă guvernare. Rata a inflației a scăzut în fiecare lună și asta a însemnat că dobânzile au scăzut în fiecare lună. Rata inflației va continua să scadă, dobânzile vor continua să scadă. Ăsta este atuul României. Mai avem loc pentru dobânzi să scadă (…) să injectăm lichiditate în economie„, a spus Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Previziuni economice dezastruoase până la mijlocul lui 2021

Experţii ne vorbesc despre şomaj în creştere, despre scumpiri în lanţ şi un euro de 5,15 lei, până la mijlocul anului 2021, informează B1 TV. De altfel, moneda europeană a atins un nou maxim istoric, a treia zi la rând, de 4.87 lei. Iar predicţiile sumbre nu se termină aici.

Experții spun că nu ar fi o surpiză să vedem un euro la 4,9 lei în octombrie, iar în primul trimestru al anului viitor undeva la 5 lei. Totul ar depinde, mai spun ei, de cum vor percepe investitorii situația politică din România pentru că oamenii de afaceri se așteaptă la stabilitate.

Sunt trei motive pentru care leul pierde teren la greu în fața monedei europene acum, spun experăii în economie.

„În primul rând avem acest deficit comercial, adică importăm mai mult decât exportăm. Pe de alta parte, este statul care are de plătit din ce în ce mai mult în contul ratelor la împrumuturile pe care le-a făcut. Avem cifre record din acest punct de vedere. Un lucru important este sentimentul investitorilor din piață, care văd că în economia României dezechilibrele se accentuează”, a explicat analistul financiar Adrian Negrescu.

Ultima oră
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19