Gabriela Firea: ANRE a aprobat un tarif total de 980 de lei pe gigacalorie pentru București. Prețul s-a dublat

Gabriela Firea: ANRE a aprobat un tarif total de 980 de lei pe gigacalorie pentru București. Prețul s-a dublat
Foto: Facebook / Gabriela Firea

ANRE a aprobat, mari, un tarif de 980 de lei gigacalorie în București, după cum a precizat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Tariful total ajunge, astfel, la aproape 1.000 de lei și implică costurile de producție, transport și distribuție.

Fostul primar al Capitalei susține că tariful s-a dublat marți, având în vedere că până atunci costurile erau de 490 de lei.

ANRE a aprobat noul tarif pentru gigacalorie în București: 980 de lei

ANRE a aprobat tariful local Termoenergetica pentru producţie, transport, distribuţie a energiei termice. Acest tarif reprezintă tariful Elcen, care ţine de Ministerul Energiei, plus tariful Termoenergetica, ce ţine de Primărie, şi în continuare va fi aprobat de Consiliul General.

Dar atenţie, că este foarte grav: tariful total ajunge la aproape 1.000 de lei pe gigacalorie, adică 980 de lei – ceea ce vă spun sunt lucruri aflate astăzi, lucruri foarte grave. Până acum era 490 de lei costul pe gigacalorie. Încă o dată: 980 de lei, crescut de la 490 de lei. Populaţia plătea 163 de lei. Azi, când vorbim, există subvenţia lăsată de pe timpul meu, deci doar 163 de lei”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3. 

Noul preț ar urma să se regăsească în prima factură a bucureștenilor, în cazul în care noul tarif ar urma să fie aprobat în Consiliul General al Municipiului București, a mai precizat ministrul Familiei.

Noul tarif ar putea intra în vigoare de la următoarea factură

Ministrul Familiei a precizat că noul tarif ar putea intra în vigoare de la următoarea factură, dacă decizia și prețul sunt votate în Consiliul General al Municipiului București.

„Dacă luna aceasta, la prima şedinţă ordinară, se votează tariful aprobat de ANRE, deci dublu faţă de suma care era, adică 980 de lei, aproape 1.000 de lei, inclusiv TVA, intră în vigoare la următoarea factură”, a mai explicat Gabriela Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)
14:00 - Sharon Stone a dominat covorul roşu de la Cannes. Actriţa în vârstă de 64 de ani a stârnit admirația publicului
13:57 - Cei mai mulți refugiați ucraineni vor să părăsească Ungaria, spune AFP. Problema este că Viktor Orban e pro-rus, susține o femeie care a fugit de drama războiului declanșat de Moscova