Ghișeul.ro, o nouă platformă prin care se pot efectua plăți online a taxelor și impozitelor

Ghișeul.ro, o nouă platformă prin care se pot efectua plăți online a taxelor și impozitelor
Foto: fabulouslyfrugirl.wordpress.com

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) a lansat, miercuri, Ghișeul.ro, un sistem național electronic prin care se pot plăti taxele și impozitele cu cardul bancar, notează Agerpres.

MCSI a anunțat că primii care vor putea accesa acest serviciu sunt cetățenii din Târgu Mureș și cei care locuiesc în sectoarele 2 și 6 din București.

„Ghișeul.ro rezolvă dintr-o dată mai multe probleme, atât ale cetățenilor, cât și ale administrațiilor locale, aducând un plus de confort, siguranță și rapiditate în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor”, a declarat ministrul de resort, Valerian Vreme.

Prin intermediul Ghișeul.ro, se pare că oamenii nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi interminabile la ghișee, timpul în care plățile vor fi plătite va fi redus, iar stresul cetățenilor se va reduce considerabil.

Potrivit Agerpres, datele cu caracter personal rămân confidențiale, siguranța platformei fiind confirmată de MasterCard și Visa.

Programul va fi extins mai întăi în cât mai multe administrații locale, urmând ca în anul 2012 să fie acestea să fie acoperite în totalitate. În prima etapă, orașe cu peste 150.000 de locuitori vor intra în sistem, după care vor fi integrate și alte comune și instituții publice rămase.

„Sistemul este foarte uşor de implementat de către orice administraţie locală. Am gândit şi dezvoltat Ghişeul.ro astfel încât, până anul viitor, toţi cetăţenii României să poată accesa serviciile sale. Pentru aceasta, primăriile trebuie doar să se înroleze în sistem din proprie iniţiativă sau la solicitarea cetăţenilor pe care îi reprezintă”, a adăugat Valerian Vreme.

Tags: