Guvernul a decis: Alocațiile pentru copii, majorate cu 20% de la 1 septembrie (VIDEO)

Guvernul a decis: Alocațiile pentru copii, majorate cu 20% de la 1 septembrie (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Ministrul Muncii, Violeta Alexadru, a anunțat miercuri, în debutulședinței de Guvern, calendarulpropus pentru creșterea alocațiilor pentru copii. Astfel, de la 1 septembrie, alocațiile ar urma să fie majorate cu 20%.

Alocațiile pentru copii, dublate până în 2022: Majorare cu 20% de la 1 septembrie

”Proiectul Ordonanței de Urgență prevede, în mod expres, dublarea alocațiilor pentru copii în cuantumul prevăzut de noua lege: 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv 600 de lei pentru cei 0 și 2 ani și pentru copiii cu dizabilități, de la 0 la 18 ani. Calendarul pe care vi-l propun ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta. Următoarele creșteri să fie făcure etapizat, de două ori pe an: la 1 ianuarie 2021 și 1 iulie cu câte 20% și, la fel, în 2022”, a declarat Violeta Alexandru.

”Deci, practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resurse pe ritmul creștere al alocațiilor”, a precizat, la rândul său, premierul Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis:Dublarea alocațiilor nu va fi posibilă de azi pe mâine

Despre majorarea alocațiilor și a pensiilor a vorbit și președintele Klaus Iohannis în conferința de presă pe care a susținut-o miercuri seară, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a subliniat că alocațiile nu pot fi dublate peste noapte, având în vedere contextul economic dificil apărut pe fondul pandemiei de coronavirus. Ioahnnis a precizat că va exista o dublare etapizată a alocațiilor.

”Ne găsim într-o situație foarte complicată din punct de vedere epidemiologic, economic și electoral. Nu putem să facem abstracție de niciunul dintre acești factori. Ne dorim să creștem și alocațiile și pensiile. Economia românească se contractă, ca și celelalte economii, UE prevede pentru zona euro o contracție de 8%, ceea ce este foarte mult, a noastră o să fie mai mică. Totuși, veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ. Vom avea un deficit considerabil mai mare. Deja acum am depășit deficitul care fusese calculat pentru întregul an. În aceste condiții, în care ne luptăm să revigorăm economia, nu cred că se așteaptă cineva ca toate cheltuielile programate inițial să poată fi făcute. Nu sunt bani pentru toate. Am rugat Guvernul să găsească metodele cele mai bune pentru a veni cu propuneri pe majorări atât cât se poate în momentul acesta.

Dublarea alocațiilor nu va fi posibilă de azi pe mâine. Ne dorim ca această dublare să devină realitate și poate devine posibilă în etape. Primul pas, cu siguranță, va putea fi făcut destul de repede. Așteptăm ca Guvernul să vină cu un calcul și vom avea o creștere a alocațiilor”, a spus Klaus Iohannis.

În ceea ce privește majorarea pensiilor, președintele a precizat că, în acest moment, bugetul nu poate susține o creștere de 40%, însă a dat asigurări că pensiile vor crește pentru că nu este firesc ca pensionarii să suporte integral costul contracției economice provocate de epidemia de coronavirus.

”Un lucru similar pot să spun și despre pensii. Este evident că o creștere de 40% nu este posibilă. Pe de altă parte, este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Justa măsură este importantă. Pensiile vor crește. Cât va fi această creștere, va calcula guvernul și va veni cu măsurile de rigoare”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Ultima oră
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament