În ce condiții ar putea crește pensiile și salariile din România. Veniturile s-ar putea mări din toamnă

În ce condiții ar putea crește pensiile și salariile din România. Veniturile s-ar putea mări din toamnă

Pensiile și salariile din România ar putea crește din nou, începând din această toamnă. Pentru moment, Guvernul a elaborat un pachet de măsuri economice pentru românii cu venituri mici, însă dacă vor mai rămâne se ia în calcul majorarea veniturilor, scrie Antena 3.

Guvernul intenționează să mai majoreze o dată pensiile și salariul minim, până la finalul anului în curs, însă românii vor mai avea de așteptat până la acest moment.

În ce condiții ar putea crește pensiile salariul minim din România

Executivul ia în calcul ca veniturile să crescă cu 6% – 7% în cazul cele mai mici majorări, iar cea mai mare creștere s-ar înregistra la pensii, acolo unde veniturile ar urma să crească cu 10% – 12%.

Totodată, salariul minim ar putea fi majorat cu 200 de lei, cumă ce se ia în calcul ca fiind scutită de impozitvul privind contribuțiile de asigurări sociale și sănătate.

Impactul pachetului de măsuri de ajutor economic este de 3,4% din PIB

Impactul pachetului de măsuri economice pregătite de Guvern ajunge la 3,4% din PIB. Premierul a ținut să precizeze că executivul european a fost de acord cu flexibilizarea modului în care se pot cheltui fondurile alocate în perioada 2012 – 2020, care nu au fost deja cheltuite. Decizia vine pentru a acoperi costurile anumitor măsuri.

Premierul spune că impactul bugetar al măsurilor de ajutor economic va fi de 3,4% din PIB.

Tocmai de aceea nu ne grăbim să anunțăm pachetul de măsuri, pentru că dorim să corelăm efortul bugetar național cu Comisia Europeană. S-a discutat și cu CE. Este de acord să existe o flexibilizare a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020.

Au fost transmise datele referitoare la o primă disponibilizare. Cert este că acea sumă poate să crească în funcție de onestitatea noastră și modul în care reușim să identificăm cu adevărat acele proiecte care nu vor fi finalizate”, a declarat Nicolae Ciucă duminică, potrivit Digi24. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”