În plin sezon, aeroporturile din Constanța și Tulcea sunt cel mai puțin folosite din țară în timp ce românii cheltuiesc miliarde pe concedii în afară

În plin sezon, aeroporturile din Constanța și Tulcea sunt cel mai puțin folosite din țară în timp ce românii cheltuiesc miliarde pe concedii în afară
foto: facebook Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta

Aeroporturile „Mihail Kogălniceanu” din Constanța și „Delta” din Tulcea se află în ultimele cinci poziții ale unui clasament național refritor la traficul de pasageri din luna iulie, conform Asociației Aeroporturilor din România.

Astfel, potrivit studiului, în plin sezon estival, într-o perioadă de concedii și vacanțe, aeroportul de pe litoral a înregistrat în luna iulie doar 8.772 de pasageri spre deosebire de cel din Cluj care a înregistrat 295.549 pasageri, situându-se cu mult sub Craiova, Sibiu, Bacău, Maramureș, Târgu-Mureș, Suceava sau Oradea.

foto: Asociația Aeroporturilor din România

Turismul românesc este praf! O spun cifrele și turiștii

Conform unui reprezentant HORECA, 85% din aceasta circulatie aeriană provine din zboruri externe însă nu își asumă nicio responsabilitate pentru dezastrul care scoate din țară miliarde de euro din buzunarele cetățenilor.

Chiar și în acest context când cifrele demonstrează refuzul turiștilor și chiar al constănțenilor de a-și irosi timpul și banii în condițiile mizere și scumpe de la malul mării comparativ cu ofertele civilizate din alte țări, reprezentanții HORECA pretind cu îndrăzneală fonduri de la stat pentru „o mai bună promovare” a turismului litoral.

În țările cu turism dezvoltat fondurile de la buget se atribuie instituțiilor raportat performanțele

Aeroportul Tulcea, doar 45 turiști în plină vară. Salarii de lux pentru angajați

Aeroportul din Tulcea încheie coada clasamentului, cu doar 45 de pasageri/luna iulie. Iar acest fapt nu mai surprinde. Anul trecut însă, CJ Tulcea anunța investiții de 144 milioane de lei în modernizarea Aeroportului.

Singura lui existență, conform jurnaliștilor de la Dobrogea Live, constă în a consuma bugetele generoase din Consiliul Județean Tulcea. Conform acestora, anul trecut, fondul de salarii al aeroportului ajungea la valoarea de… 170.910 de lei lunar.

Doar 45 de pasageri, mai puțini decât încap într-un autocar, au sosit într-o lună la Tulcea, când Delta Dunării ar fi trebuit să fie căutată de turiști iar situașia une sub semnul întrebării chiar rostul acestui aeroport civil plătit suportat din banii românilor plătitori de taxe.

Turismul românesc: scoate din țară miliarde de euro!

Potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor BNR din primele cinci luni, suma cheltuită de români pe vacanțe în străinătate ar putea ajunge la 6 miliarde de euro până la final de an, nivel record.

Lunar, BNR publică contul curent al balanței de plăți în servicii, atât intrări, cât și ieșiri. Astfel, cele mai recente date subliniază că turismul înregistrează un deficit uriaș de 1,1 miliarde de euro în primele cinci luni din acest an, menționează Știri pe surse.

Cât au cheltuit românii pentru vacanțe în străinătate

Altfel spus, românii au cheltuit pe vacanţe în străinătate 2,5 mld. euro în ianuarie-mai anul acesta, în timp ce străinii au cheltuit în ţară 1,4 miliarde de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe