În plină criză a aeroporturilor din UE, Germania caută lucrători străini temporari dar pentru munci necalificate

În plină criză a aeroporturilor din UE, Germania caută lucrători străini temporari dar pentru munci necalificate
covor de bagaje în Heathrow, sursă foto: captură YT

Guvernul german plănuiește să recruteze câteva mii de persoane din Turcia, în condițiile în care industria aeronautică se luptă să facă față cererii, arată The Guardian.

Lipsa acută de personal din aeroporturile europene provoacă haos

Germania plănuiește să lanseze un program de angajare a lucrătorilor străini temporari pentru a compensa lipsa acută de personal pe aeroporturile din țară în lunile de vară, au declarat miniștrii.
Măsura ar permite furnizorilor germani de servicii aeroportuare să recruteze câteva mii de lucrători temporari din Turcia pentru mai multe luni începând cu luna iulie, a relatat duminică ziarul Bild.

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a declarat că guvernul său intenționează să „permită intrarea în Germania a personalului de care este nevoie urgentă din străinătate pentru muncă temporară”. „Vrem să excludem orice formă de exploatare”, a adăugat politicianul social-democrat.

Deficit de 7200 de angajați doar în aeroporturile din Germania

Un studiu recent al Institutului Economic German (IW) a constatat că aeroporturile germane aveau un deficit de 7.200 de angajați la sol și însoțitori de bord, după ce mulți muncitori și-au părăsit locurile de muncă în timpul pandemiei și și-au găsit de atunci locuri de muncă în alte sectoare, de exemplu la companiile feroviare sau în comerțul cu amănuntul online.

Un purtător de cuvânt al ministerului de interne a declarat că lucrătorii străini temporari nu vor fi recrutați pentru a lucra în domeniul controlului de securitate al aeroporturilor, care necesită timp de pregătire ci pentru manipularea bagajelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe