ING anunță concedieri masive: Aproape 1.000 de locuri de muncă vor fi desființate

ING anunță concedieri masive: Aproape 1.000 de locuri de muncă vor fi desființate

Cel mai mare grup bancar din Olanda, ING Groep NV, anunță concedieri masive din cauza rezultatelor financiare sub așteptări.

Aproape 1.000 de locuri de muncă vor fi desființate şi toate sucursalele din America Latină şi din unele ţări din Asia, vor fi închise. ING a raportat un profit net de 788 milioane de euro în trimestrul al treilea, aproape jumătate faţă de rezultatul de 1,4 miliarde de euro raportat în trimestrul al treilea al anului trecut, şi sub estimările analiştilor care mizau pe un profit de 844 milioane de euro. În schimb, costurile ING au crescut până la 2,6 miliarde de euro, scrie Bloomberg.

„Pe segmentul wholesale banking, ne vom concentra şi mai mult pe clienţii noştri de bază precum şi pe simplificarea amprentei noastre geografice, ceea ce înseamnă mai puţin personal. Aceasta include închiderea sucursalelor din America de Sud şi unele ţări din Asia”, a declarat directorul general de la ING, Steven van Rijswijk.

Şeful ING a adăugat că pe segmentul de retail banking, vor fi reduse eforturile de standardizare a serviciilor de digital banking, ceea ce va avea un impact asupra unor ţări precum Franţa, Spania şi Cehia.

În ultimii ani, ING a fost una din băncile europene cu cea mai puternică creştere, dobândind milioane de clienţi graţie serviciilor

Chiar dacă a dobândit milioane de clienţi în ultimii ani, ING a avut dificultăţi în a deveni mai profitabilă în condiţiile în care nivelul redus al dobânzilor şi majorarea costurilor de conformare au afectat marjele de profit.

ING România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Tags: