SEMNAL DE ALARMĂ al investitorilor către GUVERNUL DĂNCILĂ: “Problemele noastre au fost ignorate! Prea multă energie consumată pe Legile justiției!”

SEMNAL DE ALARMĂ al investitorilor către GUVERNUL DĂNCILĂ: “Problemele noastre au fost ignorate! Prea multă energie consumată pe Legile justiției!”

Consiliului Investitorilor Străini a transmis un semnal de alarmă îngrijorător către actualii guvernanți. Organizația precizează căatâta vreme cât percepția investitorilor deja prezenți în România asupra mediului de afaceri este negativă șansele de atragere de noi investiții semnificative rămân reduse.

“Dat fiind prezentul nivel de încredere, e puțîn probabil ca România să atragă noi investiții în domenii în care ratașomajului se menține ridicată și în sectoare cheie cum ar fi cel al livrării de utilități sau în cel al parteneriatelor public-private pe care Guvernul vrea să le dezvolte”, transmite Consiliul Investitorilor Străini prin intermediul unui comunicat de presă.

Investitorii critică, totodată, ignorarea problemelor mediului de afaceri de către actualaguvernare PSD-ALDE și concentrarea exclusivă asupra dezbaterilor privind Legile justiției.

“2017 a fost marcat de o revoluție fiscală căreia membrii mediului de afaceri i s-au opus aproape în unanimitate și pe care continuă să nu o înțeleagă. În paralel, s-au dus discuții energofage provind reforma sistemului judiciar fără a se lua în considerare nevoile mediului de afaceri. Companiile s-au pronunțat de mulți ani în favoarea creării unor instanțe specializate în domeniul comercial și fiscal și în favoarea creșterii numărului de judecători care să permită grăbirea luării deciziilor judiciare. Aceste chestiuni n-au figurat niciodată pe agenda celor care fac politicile publice”, se arătă în comunicatul citat.

Potrivit organizației, sondajele demonstrează că există mai multe constrângeri structurale care împiedică realizarea de noi investiții.

În acest sens, 68% dintre investitori cred că forțade muncă disponibilă nu e suficient de competitivă, în comparație cu cea din alte țări din regiune; 85% consideră că sistemul fiscal este necompetitiv, fapt pe care îl punem în deosebi pe seama modificărilor aduse Codului Fiscal și a lipsei modernizării administrației fiscale; 96% întâmpinădificultăți din cauza legislației neclare și în permanentă schimbare; 92% au caracterizat infrastructură existența că fiind necompetitiva, ceea ce nu mai surpinde pe nimeni; 100% au declarat că birocrația din România este împovărătoare în comparație cea din alte state din Europa din care au afaceri. Deasemenea, toți respondenții s-au plâns plâns de lipsa de transparență și de inconsistența politicilor publice.

Ultima oră
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tuni noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR (VIDEO)
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)
16:16 - Andreea Esca s-a făcut de râs, în direct, la ştirile de la Pro TV. Telespectatorii au crezut că nu aud bine când au observat ce a întrebat prezentatoarea