Jack Ma, cel mai bogat chinez, prezice că peste 30 de ani oamenii vor lucra 4 ore pe zi. Și că vine Al Treilea Război Mondial!

Jack Ma, cel mai bogat chinez, prezice că peste 30 de ani oamenii vor lucra 4 ore pe zi. Și că vine Al Treilea Război Mondial!

Oamenii vor lucra mai puțin peste trei decenii, susține Jack Ma, fondatorul gigantului chinezesc de comerț electronic Alibaba, citat de RT.

"Oamenii vor lucra numai patru ore pe zi și poate doar patru zile pe săptămână. Bunicul meu muncea 16 ore pe zi la fermă și (cred că) era foarte ocupat. Noi lucrăm opt ore, cinci zile pe săptămână și credem că suntem foarte ocupați", a spus Ma la conferința Gateway 17 a antreprenorilor, desfășurată în Detroit.

Predicția corespunde cu una făcută de economistul John Maynard Keynes, care estima că în 2030 săptămâna de lucru va fi de 4 ore deoarece automatizarea va substitui mâna de lucru.

Ma a mai spus că săracul și bogatul, managerul și muncitorul vor fi toți puternic afectați de automatizare. "Prima revoluție tehnologică a dus la izbucnirea Primului Război Mondial" a spus Ma. "A doua revoluție tehnologică a cauzat al Doilea Război Mondial. Acum asistăm la a treia revoluție tehnologică."

Deși analogia anterioară pare pesimistă, Ma, de asemenea, a prezis că oamenii vor fi capabili să călătorească mult mai mult decât acum.

"Oamenii în mod normal vizitează 30 de locuri. Peste 30 de ani, probabil vor vizita 300", a spus el.

Fost profesor de engleză Ma a fondat Alibaba în 1999. Compania reunește o constelație de afaceri bazate pe internet, care permite utilizatorilor să cumpere și să vândă pretutindeni în lume. A dezvoltat de asemenea afaceri legate de plăți on-line, dezvoltare de piață și cloud computing și s-a lansat în zona dezvoltării apps-urilor de mobil, a sistemelor de operare pentru telefonia mobilă și televiziune prin internet.

Jack Ma este la ora actuală cel mai bogat chinez, cu o avere de peste 25 miliarde dolari, compania sa listată la bursă având o valoare de piață de peste 200 miliarde dolari.

Tags: