Jeff Bezos anunță vremuri grele: „Probabilităţile din economie spun să ne pregătim”

Jeff Bezos anunță vremuri grele: „Probabilităţile din economie spun să ne pregătim”
Jeff Bezos, în mijlocul unei noi controverse. Foto: Jeff Bezos / Sursa: Hepta.ro

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a exprimat cel mai recent avertisment, între liderii corporativi, despre starea economiei americane, avertizând că probabil vor veni vremuri mai grele, relatează CNBC.

Previziunea lui Bezos o completează pe cea a directorului Goldman Sachs, David Solomon

Într-o postare pe Twitter, marţi seara, fostul preşedinte şi CEO al gigantului de retail online a făcut comentarii asemănătoare cu cele ale directorul executiv al Goldman Sachs, David Solomon.

”Da, probabilităţile din economie spun să ne pregătim pentru vremuri mai grele”, a spus Bezos într-un comentariu ataşat unui clip din interviul acordat de Solomon în cadrul emisiunii ”Squawk Box”.

Solomon, şeful gigantului financiar Goldman Sachs de pe Wall Street, a spus că este timpul ca atât liderii corporativi, cât şi investitorii să înţeleagă riscurile care se formează şi să se pregătească în consecinţă.
Solomon a vorbit după ce banca pe care o conduce a publicat rezultate trimestriale care depăşesc estimările de pe Wall Street.

Cu toate acestea, el a spus că s-ar putea profila o recesiune, deoarece economia americană se confruntă cu o inflaţie persistentă ridicată şi cu o Rezervă Federală care încearcă să scadă preţurile printr-o serie de creşteri agresive ale ratei dobânzii.

”Cred că trebuie să vă aşteptaţi la o volatilitate mai mare la orizont. Acum, asta nu înseamnă sigur că avem un scenariu economic cu adevărat dificil. Dar în ceea ce priveşte distribuţia rezultatelor, există şanse mari să avem o recesiune în Statele Unite.”, a spus Solomon.

O posibilă recesiune în SUA

Oficialii Fed au avertizat, de asemenea, că este posibilă o recesiune ca urmare a înăspririi politicii monetare, deşi speră că aceasta va fi evitată. Rezerva Federală a estimat că produsul intern brut va creşte cu doar 0,2% în 2022 şi că îşi va reveni în 2023, dar cu un avans de doar 1,2%.

PIB-ul SUA s-a contractat atât în ​​primul cât şi în al doilea trimestru din acest an, întrunind o definiţie comună a recesiunii.În ultima vreme au existat semnale mixte din partea liderilor corporativi.

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a avertizat cu privire la problemele viitoare, spunând recent că situaţia este ”foarte, foarte gravă” şi că SUA ar putea intra în recesiune în următoarele şase luni.

Cu toate acestea, CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, a declarat luni, pentru CNBC, că datele referitoare la cardurile de credit şi informaţiile conexe arată că cheltuielile consumatorilor au continuat.

”În mediul actual, consumatorul este într-o situaţie destul de bună şi puternică”, a spus el la emisiunea ”Closing Bell”.Moynihan a recunoscut că eforturile Fed ar putea încetini economia, dar a remarcat că ”consumatorul rămâne acolo”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid
09:39 - Snapchat, acuzat că favorizează traficul de droguri. Compania se confruntă cu procese pe bandă din partea unor părinți ai căror copii au folosit aplicația
09:28 - Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
09:25 - Flavia Mihășan nu pleacă în vacanță fără cei mici: „Nu am simțit nevoia să plec fără copii”. Fosta asistentă TV a fost cu familia în Malta
09:24 - Situație disperată în Siria, după cutremure: „Ne luptam deja cu o epidemie de rujeolă și tocmai am trecut de vârful holerei, nu uitați de noi!”
09:09 - La șase luni după ce a fost înjunghiat, Salman Rushdie spune că îi este greu să scrie
09:03 - Cazanciuc, despre legea care pedepsește cu închisoarea cu executare șoferii băuți sau drogați ce produc accidente mortale: Pur și simplu nu ne putem uita cum sunt oameni uciși pe străzi, apoi șoferii vinovați se pot urca iar la volan (VIDEO)
08:56 - Drumul României spre EURO 2024