Jeff Bezos, cel mai bogat om care a trăit pe Pământ vreodată. Fondatorul Amazon l-a eclipsat pe Bill Gates cu averea sa fabuloasă

Jeff Bezos, cel mai bogat om care a trăit pe Pământ vreodată. Fondatorul Amazon l-a eclipsat pe Bill Gates cu averea sa fabuloasă
Sursa Foto: David Ryder | Getty Images

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere impresionantă de peste200 de miliarde de dolari, depășindu-l astfel pe Bill Gates, creatorul companiei Microsoft.

Jeff Bezos, consideratcel mai bogat om care a trăit pe Pământ vreodată

Vestea averii impresionantea fost dată miercuri, când s-a atins suma record.Chiar și adaptată la ratainflației actuale,Forbes consideră că averea lui Bezos este cea mai mare dobândită de vreun pământean.
Nu se știe exact câți bani a adunat Bezos în conturi, însă suma variază între202 și 204,6 miliarde de dolari, potrivit estimărilor făcute de Bloomberg și Forbes. Astfel, Bill Gates a fost retrogat pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume, având o avere netă de aproximativ 116,1 miliarde de dolari. Așadar, Bezos este cu88,5 miliarde de dolari mai bogat decât Gates.

Bezosaîmpărțit averea cu fosta soție

Potrvit presei internaționale, Bezos ar fi fost chiar mai bogat de atât, dacăsoția sa nu mar fi primit a primit 25% din acțiunile companiei,care valorează acum 63 de miliarde de dolari, în urma divorțului de anul trecut.Această mișcare a propulsat-o pe MacKenzie Scott, în vârstă de 50 de ani, în topul celor mai bogatefemeidin lume, aproape de moștenitoarea L’Oreal.Francoise Bettencourt Meyers.

Pandemia de coronavirus i-a adus o sumă fabuloasă în conturi fondatorului Amazon

Amazon beneficiat din plin de contextul creat de pandemia de coronavirus, în acest an, deoarece consumatorii s-au orientat către comercianții online pentru achiziționarea de bunuri esențiale.

În 2018 a fost declarat cel mai bogat om de pe planetă, după ce averea lui a trecut de 150 de miliarde de dolari.

Cea mai mare parte din averea lui Jeff Bezos provine din afacerea cu Amazon. De asemenea, acesta deține The Washington Post și compania de explorare spațială Blue Origin.

Urmăriți B1TV.ro și pe