Jeffrey Franks: Anticipăm că autoritățile române vor încheia un nou acord cu Banca Mondială în primăvara anului viitor

Jeffrey Franks: Anticipăm că autoritățile române vor încheia un nou acord cu Banca Mondială în primăvara anului viitor
Foto: exclusivnews.ro

Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI în România, a declarat că autoritățile române vor încheia un nou acord de tip preventive cu Banca Mondială, în primăvara anului viitor, prin care România va putea obține finanțări de la instituția internațională de credit, dacă va fi necesar, informează Ziarul Financiar.

Noi anticipăm că autorităţile române vor încheia un nou acord cu Banca Mondială în primăvara anului viitor, tot un fel de aranjament de tip preventive prin care vor putea trage bani în caz de nevoie. Acest acord va fi o poliţă de asigurare împotriva dificultăţilor financiare din viitor„, a declarat Franks.

Oficialul FMI a afirmat că România va primi în următoarele zile o nouă tranșă din actualul acord semnat cu Banca Mondială, în valoare de 400 de milioane de euro.

În luna martie, autoritățile au decis prelungirea înțelegerii cu FMI prin semnarea unui acord de tip preventiv în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Acordul cu FMI este însoțit de un sprijin preventive de 1,4 miliarde de euro de la UE și de un împrimut de 400 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Ultima oră
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)