Mărcile Unilever, OUT de pe rafturile Kaufland! De la ce a pornit SCANDALUL dintre cele două companii

Mărcile Unilever, OUT de pe rafturile Kaufland! De la ce a pornit SCANDALUL dintre cele două companii

Produsele Unilever nu se vor mai găsi pe rafturile lanţului de hipermarketuri Kaufland.
Retailerul german va scoate din magazinele sale aproximativ 480 de produse ale furnizorului Unilever, în urma unui conflict cu privire la prețurile de achiziție, informează Lebensmittel Zeitung, citat de hotnews.ro.

Kaufland a anunţat că mărci precum Knorr, Langnese, Lipton, Ax, Mondamin, Pfanni, Magnum sau Dove vor fi afectate de această decizie.

Retailerul a precizat, potrivit sursei citate, că Unilever a majorat drastic prețurile de livrare pe termen scurt.Publicaţia germană mai scrie că producătorul a majorat în mod unilateral prețurile, iar Kaufland nu acceptă acest lucru și nu va mai vinde produsele.

Unilever nu a vrut să comenteze situația. „Discuțiile cu partenerii noștri comerciali sunt confidențiale”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Noua ofertă include condiții care nu ne permit să oferim clienților noștri nu numai o gamă largă și de înaltă calitate, ci și cel mai bun preț. Acestea sunt însă angajamentele noastre cheie, față de clienții noștri”, a afirmat Andreas Schopper, șef aprovizionare la Kaufland Germania, pentru Lebensmittel Zeitung.

Listele cu produsele de retras vor fi comunicate la sfârșitul săptămânii în filialele Kaufland. Golurile de pe rafturi vor fi umplute, în principal, cu produse din mărcile proprii. Retailerul intenționează, de asemenea, să achiziționeze și alte mărci, mai scrie Lebensmittel Zeitung.

Urmăriți B1TV.ro și pe