Klaus Iohannis: „Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine se schimbă sistemul de impozitare și că trebuie să plătească mai mult”

Klaus Iohannis: Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine se schimbă sistemul de impozitare și că trebuie să plătească mai mult
. Sursa Foto: Hepta.ro

Klaus Iohannis a precizat luni că în coaliție nu s-a luat nicio decizie privind schimbarea sistemului de impozitare. Mai mult, acesta a subliniat că Guvernul și-a asumat că nu va crește taxele și impozitele:

„Discuții evident sunt și este ușor de ce sunt aceste discuții în condițiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanța toate subvențiile care au fost decise în sectorul energetic.

Este nevoie pe cealaltă parte de venituri. Toată lumea caută venituri în plus. La acest moment nu există o decizie la nivelul coaliției despre schimbarea sistemului de impozitare și nu cred că se va schimba foarte curând. Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine se schimbă sistemul de impozitare și că trebuie să plătească mai mult. Discuțiile care se poartă sunt mai mult la televizor decât în coaliție. Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea și așa va rămâne”.

Urmăriți B1TV.ro și pe