Lactatele s-ar putea scumpi la toamnă, din cauza secetei

Lactatele s-ar putea scumpi la toamnă, din cauza secetei
Foto: Bihorstiri.ro

Mămăliga cu brânză s-ar putea scumpi în toamnă devenind astfel doar o simplă amintire pentru românii săraci. Oile și vacile produc mai puțin lapte din cauza căldurii, iar seceta a uscat porumubul de pe câmpuri. Situația din agricultură este gravă și fermierii așteaptă acum un ajutor financiar de la stat, relatează Incont.ro.

Din cauza faptului că în sudul țării nu a mai plouat de două luni, oile dau cu 30% mai puțin lapte, iar producția slabă va avea ca efect creșterea prețului pentru brânză, cașcaval și unt. Agricultorii din Galați spun că vor rămâne doar cu datorii, după ce au împrumutat bani de la banci pentru culturi de sute de hectare.

Fermierii și agricultorii așteaptă acum un ajutor de la minister în baza unei legi pentru despăgubirea celor afectați de calamități. Deși există din 2010 normele acestei legi au fost aprobate abia acum. Astfel, IMM-urile care au o producție afectată în proporție de de cel puțin 30% vor primi 80% din pierdere. Fermierii individuali pot fi despăgubiți în baza aceleiași legi cu un ajutor de 7.500 de euro.

Tags:
Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti