Vicepremierul Viorel Ștefan primește o lovitură din partea PSD: Leonardo Badea, votat ca preşedinte al Autorității de Supraveghere Financiară

Vicepremierul Viorel Ștefan primește o lovitură din partea PSD: Leonardo Badea, votat ca preşedinte al Autorității de Supraveghere Financiară
Foto: Adevărul.ro

Leonadro Badea a primit susținerea PSD-ALDE pentru șefia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după audierea de marți a celor 32 de candidați în fața membrilor comisiilor pentru buget și politică economică ale Camerei Deputaților și Senatului, informează Știripesurse.ro. Pentru funcția de prim-vicepreşedinte a Autorității a fost votată Doina Dascălu.

Leonado Badea a fost ales cu 39 de voturi pentru, 19 împotriva și o abținere. Votul este însă unul consultativ. O decizie finală urmează a fi luată în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Pentru această funcție și-a depus candidatura și vicepremierul Viorel Ștefan. În cazul său a existat un singur vot ”pentru” și 60 de abțineri.

Deși Viorel Ștefan era aproape sigur că va prelua șefia ASF, pesediștii au venit cu o altă propunere, în persoana lui Leonardo Badea, actualul șef interimar al instituției.

Postul de șef ASF este râvnit de numeroși social-democrați, în condițiile în care Autoritatea reglementează piețe de peste 20 miliarde de euro, iar șefii instituției încasează lunar salarii care ajung și la 14.000 de euro.

Postul parea pregatit pentru actualul vicepremier Viorel Stefan. CEx-ul PSD din urmă cu o săptămână a venit însă cu un șoc pentru acesta. Leonardo Badea a fost ales să gestioneze sumele imense de bani.

Leonardo Badea a fost numit la şefia ASF în vara anului trecut, doar pe un rest de mandat, după ce majoritatea PSD-ALDE l-a revocat din funcţie pe Mişu Negriţoiu. A fost senator PSD între 2012 şi 2016, iar la alegerile parlamentare din urmă cu doi ani a fost ales deputat de Dâmboviţa, funcție din care a demisionat după câteva luni pentru a ajunge la ASF.

Viorel Ștefan este astfel marele perdant din toată această afacere. Asta în condițiile în care este vizat și de remanierea pregatită de Liviu Dragnea.