Leul, cel mai slab curs din ultimii doi ani. Consilier BNR: Populația poate fi liniștită. În luna decembrie se întâmplă astfel de mișcări (VIDEO)

Leul, cel mai slab curs din ultimii doi ani. Consilier BNR: Populația poate fi liniștită. În luna decembrie se întâmplă astfel de mișcări (VIDEO)

Cursul valutar euro al zilei de marți, 29 decembrie 2015, atinge maximul ultimilor doi ani.

Euro a crescut la 4,5381 lei, faţă de 4,52 lei, cursul de luni de la BNR când a fost a treia şedinţă consecutivă cu euro la 4,52 lei. Pe 24 decembrie 2015, euro a atins maximul ultimului an şi unsprezece luni: 4,5297 lei. Mai precis, euro nu a mai atins o valoare atât de ridicată în faţa leului din 28 ianuarie 2014 când banca centrală a anunţat un curs de referinţă de 4,5317 lei/euro.

Consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu le transmite românilor să stea liniștiți, arătând că acest fenomen este unul obișnuit pentru luna decembrie.
„Întotdeauna în luna decembrie se întâmplă astfel de mișcări. BNR are țintă de inflație, nu are țintă de curs. Banca Națională urmărește stabilitatea pieții. Atâta timp cât deprecierea leului nu este excesivă sau cât aprecierea leului nu este excesivă, BNR nu intervine. Stă și analizează.

Românii care au credite în valută normal că își fac griji, dar transmitem că piața este stabilă. Nu există o destabilizare a pieței. Populația poate fi liniștită”, a declarat Adrian Vasilescu pentru B1 TV.

Leul, un nou minim istoric

#DIRECT_ONE_4uurj3#

Dolarul
creşte la 4,1359 lei, faţă de 4,11 lei, cursul de luni de la BNR. Pe 3 decembrie 2015, dolarul a atins recordul istoric în faţa leului: 4,2220 lei. Moneda americană nu a mai ajuns niciodată o valoare atât de ridicată în faţa monedei naţionale, informează economica.net.

Francul creşte la 4,1839 lei, faţă de 4,17 lei, cursul de ieri de la BNR. Pe 24 decembrie, moneda elveţiană a ajuns la maximul ultimelor cinci luni. Mai precis, francul nu a mai ajuns la o valoare atât de ridicată în faţa leului din 24 iulie 2015 când BNR a anunţat un curs de 4,2042 lei.

Tags:
Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE