Lider PNL: Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă cea mai mare hoţie de după 1989, o puşculiţă pusă la dispoziţia unui grup infracţional (FOTO)

Lider PNL: Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă cea mai mare hoţie de după 1989, o puşculiţă pusă la dispoziţia unui grup infracţional (FOTO)

Liderul PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, susține că înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este ”cea mai mare hoţie de după 1989”, iar prin această decizie coaliția PSD-ALDE nu face decât să dea „ultima lovitură economiei româneşti“.

„Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă cea mai mare hoţie de după 1989 şi este totodată cântecul de lebădă al condamnatului penal Liviu Dragnea care vrea să se retragă cu o ultimă lovitură dată economiei româneşti. (…) Este evident pentru toată lumea că cei care au gândit acest proiect vor să transforme Fondul Suveran într-o puşculiţă pusă la dispoziţia unui grup infracţional. Scopul acestora este de a cheltui banii Fondului fără a fi controlaţi de instituţiile europene sau naţionale. Tocmai de aceea au stabilit ca managementul fondului să fie derogat de la ordonanţa 109/2011 privind guvernarea corporatistă, tocmai pentru a pune la conducere oameni fideli intereselor acestui grup şi nu manageri profesionişti”, a declarat Bogdan Huţucă, potrivit Adevărul.

„Vom avea o supra-structură uriaşă cu o valoare de câteva miliarde de lei care însă nu va avea indicatori de performanţă, nu va avea definite limitele de risc investiţional şi nu se va comporta ca o societate care trebuie să facă profit. Singura logică de funcţionare va fi aceea de a permite drenarea banilor prin contracte cu încredinţare directă”, a mai avertizat vicepreședintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor.

Ultima oră
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov