Liderul de sindicat de la Oltchim: Combinatul riscă să se îndrepte rapid spre faliment dacă administratorii judiciari nu vor fi înlocuiți

Liderul de sindicat de la Oltchim: Combinatul riscă să se îndrepte rapid spre faliment dacă administratorii judiciari nu vor fi înlocuiți

Președintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, avertizează că uzina Oltchim Râmnicu Vâlcea riscă să se îndrepte spre faliment în cazul în care autoritățile nu decis să înlocuiască administratorii judiciari care se ocupă de procedura de insolvență.

”Guvernul trebuie să trimită o Comisie de analiză şi decizie la nivelul Combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, care să dispună înlocuirea celor doi administratori judiciari care se ocupă de procedura de insolvenţă. În caz contrar, combinatul riscă să se îndrepte rapid spre faliment. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a făcut în ultima vreme o serie de declaraţii prin care încearcă să intoxice opinia publică cu privire la rezultatele spectaculoase înregistrate de combinat după declararea procedurii de insolvenţă. Din păcate, declaraţiile domnului ministru nu concordă cu realitatea. Salariile pe trei luni s-au plătit din fondul de garantare, în prezent sunt restanţe la acordarea salariilor, iar combinatul funcţionează la numai 10% din capacitatea de producţie”, a afirmat Mihai Diculoiu.

Acesta consideră că singura companie serioasă interersată să investească în Oltchim este SOCAR, din Azerbaidjan, citează Agerpres.

”Deşi s-au vehiculat diferite nume de firme dispuse să investească în Combinatul Oltchim, din punctul meu de vedere singura firmă serioasă este Compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaidjan – SOCAR. După vizita făcută de premierul Victor Ponta în Azerbaidjan, la sfârşitul lunii iunie 2013, conducerea companiei SOCAR a anunţat că va trimite în luna septembrie o delegaţie care va face o analiză a activităţii Combinatului Oltchim şi a Rafinăriei Arpechim”, a mai spus preşedintele Sindicatului Liber Oltchim.

Ultima oră
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de înțelegere cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”
16:14 - Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)