Liviu Dragnea: A fost o discuție destul de serioasă cu conducerea BNR. Nu este cazul de mediere, nu este un conflict între Banca Națională și Guvern (VIDEO)

Liviu Dragnea: A fost o discuție destul de serioasă cu conducerea BNR. Nu este cazul de mediere, nu este un conflict între Banca Națională și Guvern (VIDEO)

Liviu Dragnea a declarat joi, la finalul întâlnirii dintre premierul Viorica Dăncilă și guvernatorul BNR Mugur Isărescu, desfășurată în biroul liderului PSD, că nu există un conflict între Banca Națională și Guvern și, ca atare nu este nevoie de o mediere între cele două instituții.

De asemenea, Dragnea a subliniat că una dintre concluziile întâlnirii a fost că principalele cauze pentru creșterea inflației sunt legate de factori externi.

”A fost un schimb de scrisori între mine și domnul guvernator. Am convenit să facem publice aceste scrisori. Era stabilită o frecvență de întâlniri între Guvern și BNR și am convenit toți trei să aibă loc o singură întâlnire comună, aici, la Parlament.
A fost o discuție destul de serioasă despre situația macroeconomică.

Și Guvernul, și BNR au convenit că principalele cauze pentru creșterea inflației sunt factori exogeni, din afara Guvernului și BNR, de exemplu gaze, energie, petrol care nu sunt gestionate nici de Guvern, nici de BNR”, a declarat Dragnea.

Șeful PSD a mai spus că a convenit cu conducerea BNR să existe întâlniri frecvente între reprezentanții Băncii Naționale și cei ai Guvernului.

”S-a convenit să existe o colaborare bazată pe întâlniri frecvente, constante între BNR și Guvern.

Obiectivele sunt comune, o stabilitate mecroeconomică durabilă și continuarea procesului de dezvoltare și măsurilor care ajută mediul de afaceri.

S-a convenit că nu există niciun fel de indiciu că Romnânia ar fi în prag de criză. De la începutul întâlnirii am adus în discuție că nu este cazul de o mediere, pentru că nu este un conflict între Banca Națională și Guvern.

I-am spus domnului guvernator că, contrar ce se spune în spațiul public de unii cu funcții înalte și foarte înalte că nu exista nicio intenție a PSD de preluare a Băncii Naționale. Eu am ieșit de multe ori să spijin BNR”, a mai spus Liviu Dragnea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)