Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)

Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un om de dreapta nu mai poate să aibă încredere în PNL, pentru că, dacă mai votează cu PNL, e ca și cum ar vota cu PSD, a declarat fostul lider liberal Ludovic Orban, duminică, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ludovic Orban, pe B1 TV: „Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL”

Întrebat cum i se pare rectificarea bugetară, Ludovic Orban a explicat: „Ca și cum ai încerca să astupi cu câlți niște găuri care au fost făcute de obuze. Bugetul României este praf, asta este realitatea. Am făcut o analiză pe execuția bugetară, care este coafată, așa, ca să arate bine mai ales pentru Comisia Europeană, dar și pentru popor… să îi spună lui Mutu că noi avem un deficit de 1,7% la șase luni, deficitul real este de minim 3,5%. Am făcut o evaluare a cheltuielilor care ar fi trebuit efectuate și care nu au fost efectuate, și care ne duc la concluzia că deficitul este mult mai mare”.

„În ceea ce privește ordonanța de creștere a fiscalității. Sunt trei partide la guvernare, un partid s-a angajat că nu va crește nicio taxă și niciun impozit și că nu va introduce nicio nouă taxă și niciun nou impozit, este vorba de PNL. PSD, în programul de guvernare, nici el nu a părut să crească vreo taxă și vreun impozit, și chiar m-am uitat pe programul de campanie al PSD, de UDMR cam aceeași situație. În programul de guvernare nu se face vorbire despre această creștere a fiscalității, dar s-a adoptat o ordonanță, Ordonanța 16, care crește fiscalitatea”, a adăugat el.

„Să le spunem românilor. Îi primul rând, îi afectează pe toți românii, pentru că va crește impozitul pe proprietate. Baremurile între care este stabilit raportat la valoarea proprietății de autoritățile locale va crește, acest barem e modificat și va duce la creșterea impozitului pe proprietate. De asemenea, se schimbă modul de evaluare a proprietății, se trece la evaluările pe baza grilei notariale”, a continuat Ludovic Orban.

„Toate celelalte măsuri lovesc în cei care sunt activi economic, acționarii firmelor, sunt 770.000 de acționari ai firmelor care au luat din banii lor, au investit în capitalul social al unei companii și acum trebuie să plătească impozitul pe dividende, adică câștigul de capital, 8%, nu 5%”, a mai spus el.

Întrebat de ce au tăcut liberalii, Ludovic Orban a explicat: „Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Astăzi orice om de dreapta, orice om care este în zona activă economică, în zona care produce plus valoare, nu mai poate să aibă încredere în PNL, pentru că, dacă mai votează cu PNL, e ca și cum ar vota cu PSD”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)