LukOil: Rafinăria și-ar putea opri activitatea din cauza sechestrului de două miliarde de euro pus de procurori pe conturile companiei

LukOil: Rafinăria și-ar putea opri activitatea din cauza sechestrului de două miliarde de euro pus de procurori pe conturile companiei
Foto: radioconstanta.ro

Rafinăria Petrotel LukOil de la Ploieşti, ce aparţine gigantului petrolier rus LukOil, şi-ar putea opri activitatea în cel mult două săptămâni din cauza sechestrului de două miliarde de euro pus de procurorii prahoveni pe conturi ale companiei aflate în bănci din Marea Britanie şi Olanda, a anunțat conducerea companiei, potrivit Digi 24.

Compania LukOil este acuzată de procurori de spălare de bani și evaziune fiscală. Ancheta asupra LukOil a început anul trecut. Procurorii descoperiseră la acel moment un prejudiciu de 230 de milioane de euro creat prin spălare de bani şi evaziune şi au pus sechestru pe stocurile de petrol din Portul Constanţa.

Potrivit procurorilor, banii ar fi fost mutați din rafinăria din România către Olanda şi invers. Evidenţele Petrotel LukOil arată că firma a primit sume importante de la acţionarul majoritar, care nu au mai apărut în raportările către Fisc şi nici la Registrul Comerţului. În plus, procurorii au descoperit că firma din România a rămas fără capital, după ce a virat către LukOil Europe Holding din Olanda aproape două miliarde de euro. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus măsura controlului judiciar asupra a cinci persoane, între care doi cetăţeni ruşi, cu toţii angajaţi ai LukOil Ploieşti.

Cu toate acestea, LukOil contestă sechestrul de două miliarde de euro pus de procurori și a precizat că speră să nu se retragă de pe piața din România. (Detalii AICI)

„Acuzaţiile sunt absolut nefondate”, afectând afacerile, dar LukOil nu intenţionează să închidă sau să vândă rafinăria, a declarat Thomas Muller, vicepreşedintele LukOil.

„Rafinăria este funcţională astăzi şi sperăm că vom putea continua activităţile”, a declarat Muller, potrivit Reuters, într-o conferinţă de presă.