Mall-urile din Capitală, încasări uriașe în 2014: Este o agora a societății, un mod de viață

Mall-urile din Capitală, încasări uriașe în 2014: Este o agora a societății, un mod de viață

Centrele comerciale din București au avut și anul trecut încasări foarte mari. Cele 16 mall-uri le-au adus proprietarilor peste 800 de milioane de lei din chirii plătite de magazine şi restaurante.

Peste două milioane de clienţi calcă pragul mall-urilor din București pe parcursul unei săptămâni. Cifra reprezintă mai mult decât populaţia Capitalei.

Chiriile reprezintă 15% din vânzări, ceea ce înseamnă, potrivit Digi 24, că românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de euro în centrele comerciale din Capitală în 2014.

Magazine uriaşe şi spaţii de distracţie pentru familie sau corporatişti. Este reţeta pe care au mizat dezvoltatorii celor 16 mall-uri din Capitală, care şi-au dat seama că profitul lor depinde de mărcile aduse în România şi de veniturile clienţilor.

”Am importat foarte multe brand-uri. Sunt peste 330 de concepte care funcționează în regim de franciză, peste 45% sunt în zona de retail”, spune Raluca Stanciu, directorul unei firme de consultanţă în domeniul francizelor.

”Pentru noi mall-ul este o agoră a societății, e locul în care se adună societatea. Mall-ul a devenit un mod de viață pentru unii dintre noi”, afirmă Paul Voicu, directorul unei firme de consultanţă.

ParkLake Plaza din Titan şi Veranda Mall de lângă Piaţa Obor sunt cele două mall-uri care își vor face apariția în București în 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)