Marcel Ciolacu: Prioritatea noastră, criza în energie și construirea bugetului pe anul viitor / Pentru legislația secundară avem ANRE. E cazul să își facă treaba! Dacă nu își fac treaba, e cazul să plece acasă! (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Prioritatea noastră, criza în energie și construirea bugetului pe anul viitor / Pentru legislația secundară avem ANRE. E cazul să își facă treaba! Dacă nu își fac treaba, e cazul să plece acasă! (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prioritatea momentului este reprezentată de criza din sectorul energiei și de construirea bugetului de stat pentru 2023, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, într-o conferință de presă la Bistrița.

Marcel Ciolacu, despre ANRE: „Este cazul să își facă treaba”

Întrebat pe cine ar vrea ministru al Educației sau cine ar fi bun din partea PSD, liderul social-democraților a explicat: „Aveți timp? Sunt și oameni în interiorul Partidului Social Democrat, și oameni din exteriorul Partidului Social Democrat, dar în acest moment acest portofoliu revine celor de la Partidul Național Liberal și nu am avut o discuție în vreun sens de a schimba vreun portofoliu din Guvern. Cred că prioritatea noastră, în acest moment, este criza în energie și construirea bugetului pe anul viitor”.

Mai departe, întrebat despre situația furnizorilor care susțin că nu pot să emită facturi la energie electrică deoarece nu au cum să le caculeze, el a spus: „Cred că, dacă doriți, vă pun la dispoziție numărul domnului de ministru al Energiei, care vă poate lămuri, fiindcă totuși politica în energie o face ministrul Energiei.

Totodată, întrebat despre măsura compensării facturilor la energie pentru familiile cu trei copii la școală, Marcel Ciolacu a explicat: „Cred că este o propunere foarte corectă, dar nu trebuie acest lucru să îl pună în aplicare furnizorii. Pentru legislația secundară avem ANRE. Este cazul să își facă treaba! Dacă nu își fac treaba,e cazul să plece acasă. Lucrurile așa funcționează”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)