Mariana Câmpeanu: Este exclusă restricţionarea liberei circulaţii în UE pentru lucrătorii români şi bulgari, de la 1 ianuarie 2014

Mariana Câmpeanu: Este exclusă restricţionarea liberei circulaţii în UE pentru lucrătorii români şi bulgari, de la 1 ianuarie 2014
Foto: gandul.info

Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, că nu se mai poate pune problema restricţionării liberei circulaţii în Uniunea Europeană pentru lucrătorii români şi bulgari, de la 1 ianuarie 2014.

Câmpeanu a declarat că autorităţile din Regatul Ţărilor de Jos sunt preocupate de combaterea eficientă a exploatării lucrătorilor migranţi şi a dumpingului social, relatează Agerpres.

Ministrul Muncii a declarat că a avut la Ambasada României din Olanda o întâlnire de lucru cu reprezentanţi de marcă ai mediului guvernamental, social şi de afaceri.

Întrebată dacă, în Olanda, s-a manifestat îngrijorare cu privire la eventuala „avalanşă” de lucrători români şi bulgari, începând din ianuarie 2014, ministrul Muncii a confirmat existenţa unor asemenea temeri.

Mesajul transmis la reuniunea la nivel înalt şi în interviurile acordate presei olandeze s-a axat, în principal, pe „drepturile pe care trebuie să le aibă lucrătorii migranţi, pentru că nu se pune problema restricţionării în continuare a mobilităţii în UE”, a spus Mariana Câmpeanu.