Marius Budai: Fiscalitatea din România, poate chiar cea mai mică din UE. Discutăm despre taxarea pe muncă, dar să discutăm și despre taxarea capitalului

Marius Budai: Fiscalitatea din România, poate chiar cea mai mică din UE. Discutăm despre taxarea pe muncă, dar să discutăm și despre taxarea capitalului
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că fiscalitatea din România este poate chiar cea mai mică din Uniunea Europeană, transmite Agerpres.

Ce a spus Marius Budăi despre fiscalitatea din România

Oficialul consideră că se poate discuta despre taxarea muncii, „dar, dacă vrem să fim onești, trebuie să facem o discuție asupra întregii fiscalități din România”.

„Facem o discuţie asupra taxării muncii, dar, dacă vrem să fim oneşti, trebuie să facem o discuţie asupra întregii fiscalităţi din România, pentru că fiscalitatea din România este, poate, chiar cea mai mică din Uniunea Europeană, dacă vorbim despre taxarea capitalului. Şi atunci, da, discutăm despre taxarea pe muncă, dar să discutăm din punctul meu de vedere şi despre taxarea capitalului şi atunci să discutăm la pachet aceste lucruri, despre întreaga fiscalitate şi cu siguranţă vom găsi o soluţie comună şi o soluţie pe care s-o şi implementăm ulterior”, a declarat Marius Budăi.

Lipsa forței de muncă, spune ministrul, este o problemă tot mai mare.

„Lipsa forţei de muncă în România este o problemă tot mai mare, dar nu este o problemă doar în România. Migraţia forţei de muncă către statele mai dezvoltate se întâmplă de foarte mult timp şi bineînţeles că se întâmplă şi acum, cum beneficiem şi noi, de exemplu, de lucrătorii non-UE. Am lucrat în acest an împreună cu dvs, mediul de afaceri care a fost interesat, pentru simplificarea legislaţiei pentru a putea aduce lucrători non-UE şi s-a întâmplat acest lucru. Avem această problemă rezolvată”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe