Metrorex: Se majorează prețul călătoriei cu metroul, începând de sâmbătă. Vezi cât vor costa cartelele

Metrorex: Se majorează prețul călătoriei cu metroul, începând de sâmbătă. Vezi cât vor costa cartelele
Foto: ziarulring.ro

Începând de sâmbătă, se va majora tariful călătoriei cu metroul, informează Metrorex. Scumpirile sunt justificate de companie prin faptul că această majorare a tarifelor a stat la baza construcției echilibrate a bugetului de venituri și cheltuieli pe 2012 al Metrorex, în contextul măsurilor și țintelor stabilite în relația cu Fondul Monetar Internațional, Banca Națională și Comisia Europeană.

De asemenea, raportul dintre subvenția necesară pentru acoperirea cheltuielilor Metrorex și cea alocată depășește 136 la sută, având un deficit de finanțare de circa 60 de milioane de lei, iar prețurile unor componente cu pondere semnificativă în cheltuielile de funcționare ale societății au crescut semnificativ în ultima perioadă.

Începând cu data de 4 august, prețurile cartelelor de metrou vor fi următoarele:

cartela cu 2 călătorii …………………………………………………………….. 4 lei

cartela cu 10 călătorii ………………………………………………………….. 15 lei

abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii …………….. 20 lei

abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii ……………………… 60 lei

abonament lunar cu 62 de călătorii …………………………………………. 50 lei

abonament de o zi ……………………………………………………………………6 lei

Astfel, tarifele cartelelor de două călătorii și abonamentelor de o zi rămân neschimbate, pe când costul unei călătorii simple utilizând cartela de 10 călătorii se mărește de la 1 leu la 1,5 lei. Prin utilizarea abonamentului săptămânal, prețul unei călătorii crește de la 1,07 lei  la 1,43 lei, prin utilizarea abonamentului lunar nelimitat – de la 0,77 lei la 0,92 lei și prin utilizarea abonamentului cu 62 de călătorii – de la 0,56 lei la 0,80 lei.

Citește AICI comunicatul integral al Metrorex

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației