Ministrul Economiei vrea o soluție pentru marii consumatori de gaze: Principalul beneficiar ar fi InterAgro

Ministrul Economiei vrea o soluție pentru marii consumatori de gaze: Principalul beneficiar ar fi InterAgro

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, susţine că preţul resursei naturale este încă mult prea mare pentru unele companii, iar Guvernul trebuie să vină cu soluţii. Dacă o nouă decizie va fi luată în acest sens, principalul beneficiar ar fi InterAgro, grup controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, susţin jurnaliştii de la Hotnews.

„Convergenţa preţului la gazele naturale s-a realizat deja, dar pentru unii preţul este prea mare şi nu se mai pot încadra pe piaţă cu preţul produselor. Trebuie căutată o soluţie, suntem în discuţii şi cu marii consumatori şi cu producătorii”, a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă, cu ocazia conferinţei Energy Investors Summit.

Dacă planurile ministrului se vor materializa, măsurile iniţiate ar însemna un nou ajutor din partea Guvernului pentru marii consumatori de gaze naturale. O decizie similară a mai fost luată şi în luna martie a acestui an.

Potrivit jurnaliştilor de la Hotnews, în spatele sprijinului oferit de stat s-ar afla presiunile realizate de patronul InterAgro, Ioan Niculae. Grupul controlat de acesta a avut de câştigat în urma actelor normative aprobate de stat.

Iar jurnaliștii de la Evenimentul Zilei notează ca Ioan Niculae are blocate toate bunurile declarate la Fisc. În cazul în care va fi găsit vinovat pentru complot și subminarea economiei, averea lui Niculae va fi vândută pentru a recupera prejudiciul. În 2013, Ioan Niculae figura în „Top 300 Capital”, cu o avere de 1,7 miliarde de euro.

Astfel, InterAgro a primit condiţiile necesare pentru  a negocia contracte mai avantajoase cu OMV Petrom şi Romgaz la un preţ minim de 230 de dolari pe mia de metri cubi de gaz natural. Însă atunci când furnizorii nu au fost de acord cu preţul minim, omul de afaceri a început din nou să facă presiuni. Niculae a ameninţat cu închiderea combinatelor chimice, ceea ce ar duce la disponibilizarea a mii de oameni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu