Ministrul Finanțelor: Eu am cerut simplificarea procesului birocratic. Doresc predictibilitate și stabilitate fiscală (VIDEO)

Ministrul Finanțelor: Eu am cerut simplificarea procesului birocratic. Doresc predictibilitate și stabilitate fiscală (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat vineri pentru Știrile B1 TV că nu este momentul unei schimbări de filosofie fiscală, dar a cerut simplificări și clarificări în cazul legilor care pun presiune pe contribuabili.

”Acel proiect nu a fost prezentat de domnul Biriș, el a apărut pe surse. Eu am cerut colegilor din minister să lucreze la variante de simplificare nu numai pe Cod Fiscal, și pe Codul de procedură și pe alte legi care pun presiune pe contribuabil. Am cerut propuneri, am dezbătut tot felul de variante în cusrul anului. La fiecare propunere se discută și de impact și este o muncă de analiză.

Întotdeauna poziția mea a fost fermă, atât în interiorul ministerului, cât și în public, că doresc predictibilitate și stabilitate fiscală. Asta înseamnă clar că nu modificăm taxele și impozitele. Și nu le modificăm pentru că tocmai ce avem un nou Cod Fiscal. Sunt și clarificări ale unor texte, dar nu este momentul unei schimbări de filosofie fiscală. Nu poți ca la câteva luni după ce intră în aplicare un nou Cod Fiscal, în care toată lumea se adaptează, să vii cu modificări de filosofie fiscală”, a declarat Anca Dragu.

”Asta am explicat de la începutul anului: vrem să vedem cum economia funcționează în noul cadru fiscal pentru că sunt modificări semnificative pe TVA, pe impozitul pe dividende.

Nu poți să vii cu o schimbare semnificativă la nici un an de când ai schimbat regulile jocului. Așa ceva nu se poate întâmpla.

Nu va fi niciun fel de modificare. Ceea ce vom face este strict simplificarea unor măsuri birocratice, ale unor acte pe care persoanele fizice și juridice trebuiau să le depună, clarificarea unor aspecte”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Ministrul Finanțelor: Eu am cerut simplificarea procesului birocratic. Doresc predictibilitate și stabilitate fiscală

#DIRECT_ONE_e9tsz5#