Ministrul finlandez de Externe: Destrămarea zonei euro ar putea duce la o Uniune Europeană mai puternică

Ministrul finlandez de Externe: Destrămarea zonei euro ar putea duce la o Uniune Europeană mai puternică
Foto: iltasanomat.fi

Liderii europeni ar trebui să se pregătească pentru destrămarea zonei euro, a avertizat ministrul finlandez de Externe, Erkki Tuomioja, scrie Reuters. Mai mult, oficialii din ţara au alcătuit, deja, un plan operaţional în acest sens, pentru ”orice eventualitate.”

”Nu există reguli în ce privește părăsirea zonei euro. Ori sudul, ori nordul vor destrăma euro, pentru că această monedă este precum cămaşă de forţă, căci provoacă suferinţa a milioane de oameni şi distruge viitorul Europei”, a spus el, subliniid că în ritmul actual, UE va ajunge în pragul falimentului.

Pe de altă parte, Tuomioja consider că ruptura zonei euro va face Uniunea Europeană mai puternică.

În urmă cu o lună, ministrul finlandez de Finanţe a spus că ţara sa preferă să iasă din zona euro, decât să-şi plătească datoriile faţă de alte state.

Finlanda, țară cu rating suveran ”AAA”, a insistat pentru sprijin colateral din partea Spaniei şi Greciei, în schimbul unor împrumuturi de savlare.

Tags:
Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend