Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel: Țările UE care nu ajută în problema refugiaților nu vor mai primi bani comunitari

Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel: Țările UE care nu ajută în problema refugiaților nu vor mai primi bani comunitari
Foto: en.mercopress.com

Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel,  a avertizat că statele Uniunii Europene care nu ajută blocul comunitar în problema imigranților nu vor mai primi bani din partea UE, relatează Reuters.

Europa este o comunitate de valori bazate pe empatie și solidaritate umană și, cu timpul, cei care nu împărtășesc valorile noastre nu mai pot conta pe banii noștri. Dacă se continuă astfel, Europa este în pericol, mai mult decât era din cauza crizei financiare sau a crizei elene”, a spus acesta.

Gabriel a afirmat că în timp ce Germania deschide case pentru refugiați, „alte țări ridică garduri de sârmă ghimpată la granițele lor și închid porțile”, reluând astfel poziția ministrului german de Interne, Thomas de Maziere.

Sursa citată menționează că afirmațiile oficialului german reprezintă o săgeată ușor voalată în direcția Ungariei, care a ridicat un gard la granița sa cu Serbia și a început construirea altuia la frontiera cu Croația.

Reuters precizează că, totuși, politica premierului ungar de a opri imigranții a redus numărul de solicitanți de azil ce călătoresc prin Austria, spre Germania.