Monte Carlo, un paradis fiscal pentru Novak Djokovic și alți jucători de top. De ce Roger Federer a decis să rămână în Elveția

Monte Carlo, un paradis fiscal pentru Novak Djokovic și alți jucători de top. De ce Roger Federer a decis să rămână în Elveția
Roger Federer. Sursa foto: Facebook

Jucătorii de tenis de top câștigă milioane de dolari din turnee și promovând imaginea companiilor. În majoritatea țărilor, o sumă considerabilă de venit este redusă din cauza impozitelor. Din acest motiv, mai mulți jucători locuiesc în țări în care pot beneficia de anumite avantaje fiscale. Și Monte Carlo din Monaco este un astfel de paradis fiscal. Numărul 1 mondial Novak Djokovic, Alexander Zverev și mulți alți jucători sunt stabiliți acolo. Dar Roger Federer preferă totuși să rămână în Elveția, scrie essentiallysports.

Monte Carlo, un paradis fiscal pentru jucătorii de top din tenis

Monaco este o țară mică lângă Franța. Capitala sa este Monte Carlo, care găzduiește celebrul Monte Carlo Masters. Monaco este un paradis fiscal deoarece nu percepe niciun impozit pe venit sau impozit pe avere; astfel de rate de impozitare pot ajunge până la 30% în unele țări, ceea ce poate însemna milioane pentru jucătorii de tenis de top.

Prin urmare, a trăi aici este profitabil și ușor pentru buzunarele jucătorilor. Unii jucători de top care trăiesc în Monaco sunt Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev etc.

De ce Roger Federer nu locuiește în Monte Carlo?

Dar dintre aceste nume lipsește Roger Federer. Locuiește cu familia în Zurich, Elveția. Federer a devenit chiar un ambasador al țării sale și s-a străduit să nu plece.

„Este un moment bun pentru mine să fac asta acum. Simt că am reprezentat întotdeauna Elveția și mi-am făcut partea corectă pentru a fi un ambasador al țării. Dar pentru mine să o fac într-o misiune oficială este un lucru frumos de făcut”, a spus Federer.

El a devenit un avocat serios al turismului elvețian, care cu siguranță a fost rănit în timpul pandemiei de coronavirus. Industria turismului reprezintă trei la sută din PIB-ul Elveției și, văzând pierderea pe care a trebuit să o suporte, Federer și-a luat asupra sa arcina să ajute în această perioadă supărătoare.

„Cunosc foarte bine turismul aici. Cunosc foarte bine restaurantele și hotelurile de aici. Și știu cum toată lumea suferă acum. Este un moment bun pentru mine să pot face un pas înainte și să ajut țara, deoarece sperăm că ne vom deschide din nou în curând.”

Cât de mult a economisit aproximativ Novak Djokovic în taxe?

Privind cazul lui Novak Djokovic, sârbul rămâne la Monte Carlo. Dacă ar fi fost rezident al Serbiei, atunci trebuia să plătească în jur de 20% din venit în impozite.

Ultima oră
10:46 - Daniela Crudu, în lacrimi în emisiunea lui nea Marin. Comentariul prezentatorului a făcut-o să plângă în hohote, la Antena 1 (VIDEO)
10:43 - Fiica cea mică a lui Adrian Minune se pregătește de nuntă la doar 18 ani. Adriana Simionescu: „Eu nu concep să divorțezi. Ți-ai ales persoana nepotrivită, rămâi nefericită până la adânci bătrâneți” (GALERIE FOTO)
10:39 - Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open de Veronika Kudermetova. Tot miercuri a părăsit turneul și Jaqueline Cristian
10:38 - Radu Țincu: Valul 5 durează mai mult în Europa pentru că Omicron se transmite mult mai repede. În România e posibil să ajungem chiar la o triplare a numărului de cazuri în perioada următoare (VIDEO)
10:18 - Adolescent înjunghiat la Timișoara. Băiatul se îndrepta spre școală și ar fi avut o altercație
10:12 - Tranzacţie de 70 de miliarde de dolari: Microsoft cumpără Activision Blizzard
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului (VIDEO)
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)