Moody’s: Ford, GM, Fiat şi Peugeot-Citroen vor pierde în acest an 5 miliarde de euro, în Europa

Moody’s: Ford, GM, Fiat şi Peugeot-Citroen vor pierde în acest an 5 miliarde de euro, în Europa
Foto: timetv.ro

Ford Europe, GM Europe, Fiat şi Peugeot-Citroen vor înregistra în acest an pierderi cumulate de 4,9 miliarde de euro în Europa, similare cu cele din 2012, anticipează Moody’s.

Cauza este cererea care se află la cel mai redus nivel din ultimele două decenii, afirmă agenția de evaluare financiară.

Acţiunile companiilor din sectorul auto au fost cotate în scădere miercuri, iar Moody’s spune că situaţia de pe piaţa europeană „este de nesuportat”, transmite CNBC.

Aceste companii vor fi afectate în mod special pentru că sunt mai vulnerabile la declinul vânzărilor de maşini din Spania, Italia şi Franţa, adaugă compania.

„Continuăm să anticipăm că vânzările de vehicule uşoare în Europa vor scădea cu 5% în acest an”, avertizează Moody’s, adăugând că marjele de profit ale companiilor menţionate vor fi sub presiune din cauza supracapacităţii de producţie şi a cererii reduse din Europa Occidentală.

Moody’s consideră că vânzările auto din Europa Occidentală au atins nivelul minim în acest an şi vor creşte cu 3% în 2014. Agenţia a revizuit însă estimarea pentru anul viitor de la un avans de 5% anticipat anterior.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)