O primă mare companie a decis să părăsească Marea Britanie după Brexit. „Noi avem suficient profit, ne putem muta producția în altă țară din Europa”

O primă mare companie a decis să părăsească Marea Britanie după Brexit. „Noi avem suficient profit, ne putem muta producția în altă țară din Europa”
Foto: nytimes.com

Marea Britanie se confruntă cu tot mai multe probleme după ce s-a votat ieşirea din Uniunea Europeană. Unul dintre cele mai mari magazine de produse cosmetice a anunțat că va parasi Anglia, potrivit stiripesurse.ro.

Fondatorul și directorul executiv al lanțului de magazine Lush, Mark Constantine, a spus că va pleca din Regatul Unit din cauza Bexit-ului. Lush a angajat peste 1400 de persoane în orașul britanic Poole, dar cei mai mulți dintre ei nu sunt cetăteni britanici.

Fondatorul companiei a declarat că votarea Brexit-ului arată că cetatenii straini nu sunt doriți în acea zona, ținând cont că 58% dintre britancii din Poole au votat pro-BREXIT.

„Toti acesti oameni au descoperit acum ca nu sunt doriti in Poole, pentru ca cei de aici au votat impotriva lor. Noi avem suficient profit, ne putem muta productia in alta tara din Europa si tot vom fi la fel de aglomerati ca la Craciun" a declarat Constantine.

„Noi am decis inca de anul trecut sa ne deschidem inca o fabrica in Germania, pentru ca toti erau confuzi cu privire la Brexit. Nimeni nu avea raspunsuri la intrebarile noastre" a mai spus acesta.

Productia din Marea Britanie asigură vânzarile de pe jumatate din glob ale produselor Lush, anunţă ProTV.