Ofertă de ULTIMĂ ORĂ pentru combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galaţi. Cine se BATE pentru a pune mâna pe oţelăria românească

Ofertă de ULTIMĂ ORĂ pentru combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galaţi. Cine se BATE pentru a pune mâna pe oţelăria românească

Veşti importante cu privire la soarta combinatului siderurgic
Producătorul indian de oţel JSW Steel, care este principalul competitor al Arcelor Mittal pe piaţa indiană şi din Orientul Mijlociu Apropiat, ar urma să facă o ofertă pentru combinatul din Galaţi, concurând cu firmele Metinvest (Ucraina) şi Marcegaglia (Italia), potrivit unor surse citate de Reuters.

Reprezentanţii ArcelorMittal nu au comentat informaţia. JSW, care vrea să-şi extindă capacităţile de producţie în afara India cu zece milioane de tone de oţel pe an, a refuzat de asemenea să comenteze.

ArcelorMittal vrea să vândă mai multe active, inclusiv combinatul din Galaţi, pentru a putea achiziţiona oţelăria Ilva, din sudul Italiei, pentru 1,8 miliarde de euro.
Analiştii băncii de investiţii Jefferies estimează că valoarea combinată a activelor scoase de vânzare de ArcelorMittal este de 750-940 milioane de dolari, iar unitatea din Galaţi – cea mai mare oţelărie din România, cu aproximativ 5.600 de angajaţi – reprezintă cea mai mare parte a acestor active, scrie Agerpres.

Oţelăria din Galaţi a fost cumpărată în 2001 de fostul holding ArcelorMittal pentru 70 de milioane de euro. De atunci, cumpărătorul a investit aproape un miliard de euro în combinat, care în 2016 a obţinut pentru prima dată profit, în valoare de şase milioane de dolari, susţine banca de investiţii Jefferies.

Ultima oră
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)