Olguța Vasilescu susține că majorările salariale în educație și sănătate se acordă precum au vrut sindicate în ciuda criticilor primite în Parlament (VIDEO)

Olguța Vasilescu susține că majorările salariale în educație și sănătate se acordă precum au vrut sindicate în ciuda criticilor primite în Parlament (VIDEO)

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a fost invitata lui Silviu Mănăstire în ediția de miercuri "Dosar de Politician". Aceasta a susținut că nu este corect să fie criticată pentru că guvernul nu acordă majorări salariale precum s-a spus în grila prezentată în campanie, pentru că așa a fost înțelegerea la negocieri cu sindicatele.

"Legea salarizării se aplică de la 1 iulie, este ceea ce am susținut întotdeauna, eu nu cred că m-ați auzit pe mine spunând că vor fi majorări de salarii în educație și sănătate de la 1 iulie. Legea salarizării se aplică pentru toți bugetarii. De la 1 ianuarie cresc salariile cu 25% pentru toți bugetarii, de la 1 martie cresc cu anul viitor cresc cu restul până la diferența de 100% la sănătate și cu diferența de până la 50% în educație.

În programul de guvernare se vorbea de o singură majorare salarială de la 1 iulie care era vorba despre salariile din sănătate și educație, cu 15%, dar atât. Deci se vorbea cu 15% de la 1 ianuarie, s-a făcut această majorare, și mai trebuia făcută o majorare de la 1 iulie, după care în programul de guvernare nu mai spunea nimic că se mai face vreo majorare în sănătate sau educație.

Noi am avut o discuție cu sindicatele în urmă cu câteva luni și am întrebat, vreți să respectăm programul de guvernare adică să dăm toate majorările anul acesta și după până în '22 nu mai intrați cu alte majorări. Nu! Sub nicio formă. Deci vreți majorări de 100%, atunci intrăm pe grila de salarizare așa cum vă propunem noi să fie și au acceptat sindicatele din educație și sănătate", a afirmat Olguța Vasilescu.

Cu toate acesta, la dezbaterile din Comisia de Muncă, dar și după votarea legii, sindicatele au protestat vehement afirmând că PSD și-a încălcat promisiunile făcute privind majorările salariale.

Olguța Vasilescu susține că majorările salariale în educație și sănătate se acordă precum au vrut sindicate în ciuda criticilor primite în Parlament

#DIRECT_ONE_qt5g1a#