Panică pe piaţa Crypto: Specialiștii se așteaptă la prăbușirea Bitcoin. La ce valoare a ajuns moneda virtuală

Panică pe piaţa Crypto: Specialiștii se așteaptă la prăbușirea Bitcoin. La ce valoare a ajuns moneda virtuală

Criptomonedele au suportat pierderi mari vineri, valuarea unui bitcoin ajungând la aproape de 30.000 de dolari și se așteaptă la o serie record de pierderi, pe măsură ce prăbușirea TerraUSD, o așa-numită monedă stabilă, a răspândit panică în piețe. scrie Reuters.

Economiștii, îngrijorați de prăbușirea monedelor virtuale

Activele criptografice au fost, de asemenea, afectate de vânzarea pe scară largă a investițiilor riscante din cauza îngrijorărilor legate de inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzilor. Sentimentul este deosebit de fragil, deoarece monede presupuse a fi legate de dolar s-au clătinat.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă după valoarea totală de piață, a reușit să revină în sesiunea din Asia și s-a tranzacționat la 30.300 USD la 0623 GMT, în creștere cu 5%. A înregistrat o redresare de la un minim de 16 luni de aproximativ 25.400 de dolari atins joi.

Dar rămâne cu mult sub nivelurile de săptămâna trecută, de aproximativ 40.000 de dolari și, cu excepția cazului în care există o revenire a comerțului în weekend, se îndreaptă către o a șaptea pierdere săptămânală consecutivă.

„Nu cred că ce e mai rău s-a terminat”, a spus Scottie Siu, director de investiții la Axion Global Asset Management, o firmă cu sediul în Hong Kong care gestionează un fond de cripto-index.

„Cred că există mai multe dezavantaje în zilele următoare. Cred că ceea ce trebuie să vedem este că interesul deschis se prăbușește mult mai mult, așa că speculatorii sunt cu adevărat în afara schemelor și atunci cred că piața se va stabiliza.”

Prăbușirea celei mai sigure monede virtuale

Tether, cea mai mare monedă stabilă și una despre care dezvoltatorii spun că este susținută de active în dolari, a fost, de asemenea, sub presiune și a scăzut la 95 de cenți joi, conform datelor CoinMarketCap, dar a revenit la un dolar vineri.

Vânzarea a înjumătățit valoarea de piață globală a criptomonedelor din noiembrie, dar reducerea s-a transformat în panică în ultimele sesiuni, odată cu presiunea asupra monedelor stabile.

Acestea sunt monede legate de valoarea activelor tradiționale, adesea dolarul american, și sunt principalul mijloc pentru mutarea banilor între criptomonede sau pentru a converti soldurile în numerar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră