Veste şoc pentru toţi PENSIONARII din România: Ce vechime vor avea de azi înainte şi câţi BANI li se taie din pensie!

Veste şoc pentru toţi PENSIONARII din România: Ce vechime vor avea de azi înainte şi câţi BANI li se taie din pensie!

Noua lege a pensiilor are un gradmai mare de permisivitate în ceea ce priveşte vechime. Poți merge de acum la Casa de Pensii pentru a-ți cumpăra anii lipsă din contractul de muncă!Chiar dacă sună ciudat,este complet legal! Mii de români dau năvală lasediul Casei de Pensii pentru a-și depunecererile cu ajutorul cărora să poată avea în palmares câțiva ani de pensie în plus. Cum este posibil așa ceva? Se pare că, legea permite persoanelor care nu au lucrat în ultimii cinci ani de zile ori pentru care nu s-au plătit contribuții, să poată achiziționa ani în plus pentru momentul în care vor ajunge la perioada pe care mulți o așteaptă.

În ultimii doi ani de zile, 40.000 de români și-au procuratvechime, dintre care peste 5000 numai din Capitală. Cei care deja și-au asigurat bătrânețile au vârste cuprinse între 50 și 55 de ani. În medie, aceștia au plătit doar pentru un an și 11 luni de pensie în plus, care înseamnă 6.000 de lei.În Guvernul României sunt discuții pentru prelungirea acestui proiect și pe anul viitor. În plus, să permită obținerea de vechime pentru perioada de lipsă totală de 5 ani de zile din câmpul muncii.

Din ultimele calcule, printre cei 40.000 se mai numără și 769 de sibieni. Potrivitturnulsfatului.ro, au fost încheiate 769 de contracte de asigurări medicale. Pentru o bătrânețe fără griji, aceștia au plătit 3.868.583 lei. De asemenea, într-un document semnat de directorul Dorel Aldea se arată și motivul pentru care așa de mulți au ales această variantă.”Principalul motiv pentru care persoanele au încheiat contract de asigurare socială prevăzut de Legea nr. 186/2016, este realizarea stagiului minim de cotizare prevăzut de lege pentru obţinerea pensiei limită de vârstă, care este de 15 ani, sau realizarea stagiului complet de cotizare pentru a se încadra la obţinerea pensiei anticipate sau anticipate parţial”, se arată într-un document.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)