Petrom, profit cu 16% mai mare față de ultimele 6 luni ale anului 2011: "Ne păstrăm angajamentul de a realiza o performanţă durabilă"

Petrom, profit cu 16% mai mare față de ultimele 6 luni ale anului 2011: "Ne păstrăm angajamentul de a realiza o performanţă durabilă"
Foto: capital.ro

Cea mai mare companie românească, Petrom a anunțat astăzi datele financiare aferente primelor șase luni ale acestui an. Profitul companiei a urcat cu 16% față de ultimele 6 luni ale anului 2011, până la 2 miliarde de lei. Dacă vânzările vor merge la fel de bine și în cel de-al doilea semestru al anului în curs, compania petrolieră are șanse să-și doboare propriul record național de profitabilitate stabilit în 2011, de aproape 3,8 miliarde de lei.

Potrivit Raportului financiar, OMV Petrom a înregistrat creșteri pe toată linia în primul semestru al acestui an. Nu doar profitul a crescut cu 16% față de semestrul precedent, ci și vânzările. Compania petrolieră a înregistrat o creștere de 19 procente ale vânzărilor până la 12,2 miliarde de lei, adică aproape 2,8 miliarde de euro.

„În continuare, ne păstrăm angajamentul de a realiza o performanţă durabilă şi de a ne concentra pe potenţialele oportunităţi de creştere în segmentul de Explorare şi Producţie. Acest lucru presupune continuarea programului nostru investiţional de ordinul a 0,8-1,2 mld euro anual, bazat pe premisele unor fundamente robuste de piaţă şi un mediu fiscal şi de reglementare favorabil investiţiilor”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom S.A.

Doar ultimele trei luni Petrom a avut vânzări de aproape 6, 2 miliarde de lei.

La un astfel de parcurs după primul semestru, compania deținută de austriecii de la OMV are șanse să-și depășească propriul record de profitabilitate pentru o firmă din România, stabilit anul trecut. Atunci compania a avut un profit de 887 milioane de euro la vânzări record de 5,3 miliarde de euro. Față de 2010, creșterea profitului a fost de 72%.

 
Profit cu 16% mai mare pentru Petrom, față de anul trecut

Embed: " />

 
Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend