Petru Movilă: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă trebuie să prezinte public situația adevărată a sistemului de pensii și soluțiile pentru a acoperi deficitul (VIDEO)

Petru Movilă: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă trebuie să prezinte public situația adevărată a sistemului de pensii și soluțiile pentru a acoperi deficitul (VIDEO)
Foto: Facebook @ Petru Movilă

Președintele executiv al PMP, Petru Movilă, i-a îndemnat pe liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, să prezinte public situația sistemului de pensii și soluțiile pentru a acoperi deficitul.

„Ceea ce se întâmplă este foarte grav pentru societatea românească și pentru pensionari în ansamblu pentru că se creează panică”, a spus Petru Movilă, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ce a spus Petru Movilă (PMP), pe B1 TV, despre situația sistemului de pensii

Referitor la faptul că Ministerul Muncii invocă un deficit de 12 miliarde de lei la sistemul de pensii, în timp ce USR susține că deficitul ar fi chiar mai mare, Petru Movilă a explicat: „Din păcate, ceea ce se întâmplă este foarte grav pentru societatea românească și pentru pensionari în ansamblu pentru că se creează panică – o dată, pentru cei care sunt în plată și, doi, pentru cei care vor intra într-un timp foarte scurt în sistemul de pensii. Pentru că Ministerul Muncii și Guvernul, PNL-PSD, trebuiau să vină clar să prezinte situațiile corecte (…), care sunt cauzele pentru deficit, care sunt soluțiile”.

„Da, vorbim de imoralitatea pensiilor speciale, însă aceste pensii reprezintă o sumă foarte mică și nu cred că este doar singura soluție-șansă de a recupera ceva din deficitul de la pensii. De aceea, cred că ministrul Muncii și premierul sau Ciolacu și Ciucă trebuie public să prezinte care este situația adevărată a sistemului de pensii, încasări-plăți, și care sunt soluțiile pentru a acoperi acest deficit”, a adăugat Petru Movilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală