Piața imobiliară: Prețurile apartamentelor din București continuă să crească. Doar două zone arată scăderi

Piața imobiliară: Prețurile apartamentelor din București continuă să crească. Doar două zone arată scăderi
Foto: Pixabay

Prețurile cerute pentru apartamentele cu două camere din București continuă să înregistreze creșteri, încă din 2018. Doar două zone au înregistrat, în ultimul an, scăderi. Potrivit Economica, în cea mai mare parte, prețurile înregistrează noi valori.

15% este creșterea pe care au înregistrat-o în ultimul an prețurile locuințelor din zone precum Tineretului – Timpuri Noi și Universitate – Kogălniceanu, arată o analiză Economica.net pe baza datelor Anunțul.ro.

Zonele în care prețul pentru apartamente a crescut

Creșterea valorilor este simțită, în special, în zonele: Pantelimon, Băneasa sau Crângași- Giulești. Pentru apartamentele din zonele Moșilor și Iancului-Mihai Bravu, valorile sunt similare celor de anul trecut, cu cele mai mici creșteri, de 1, respectiv 0,5%.

Pentru un apartament cu două camere în zona Moșilor-Dacia, prețurile înregistrează o ușoară scădere din luna aprilie. Acum prețul mediu cerut a fost de circa 87.000 de euro, similar cu cel de anul trecut, față de peste 100.000.

Cu un vârf în luna aprilie, prețurile cerute pentru apartamentele cu două camere din Tineretului-Timpuri Noi sunt acum, în medie de 97.000 de euro, cu 15% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Unde sunt cele mai ieftine locuințe

În ultimul an, a fost liniară evoluția prețurilor pentru locuințe în Titan-Dristor, creșterea a fost ușoară, de 3,5%. Prețul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele cu două camere din zona Unirii este ușor mai mare decât anul trecut: 109.000 de euro față de 106.000 de euro, cât era în luna august 2021.

Cele mai ieftine locuințe cu două camere se situează între pragurile de 60.000 – 70.000 de euro, cu cele mai mici prețuri în Berceni-Giurgiului: 62.213 euro. Urmează zonele Drumul Taberei-Ghencea, Grivița – Gara de Nord, Colentina-Obor și Pantelimon.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti