Adio, DUBLU standard: Parlamentul European înfiinţează POLIŢIA ALIMENTELOR!

Adio, DUBLU standard: Parlamentul European înfiinţează POLIŢIA ALIMENTELOR!

Autorităţile europene vor crea organisme cu competenţe în întreaga Uniune Europeană care vor monitoriza şi, la nevoie, vor ancheta producătorii care practică dublul standard în ceea ce priveşte alimentele, vânzând în unele ţări ale uniunii produse de calitate inferioară, anunţă Adevărul.

Parlamentul European vrea să tranşeze problema dublului standard de calitate al produselor la comercializarea pe diverse ţări UE prin formarea unor instituţii care să monitorizeze marfa în tot lanţul de producţie şi comercializare. Este vorba de înfiinţarea unui soi de poliţii care să depisteze şi să cerceteze derapajele de calitate pe diverse zone ale pieţei europene de alimente şi nu numai.

Parlamentarii arată că încurajează Comisia Europeană „să înfiinţeze o direcţie specializată în cadrul agenţiei competente a UE existente, care să includă specialişti din domeniu, pentru a efectua, atunci când apare o suspiciune de diferenţe de calitate, controale în fabricile producătorilor şi a realiza audituri ale fluxului de producţie pentru a verifica dacă compoziţia produsului corespunde cu indicaţiile producătorului”.

Recent, CE a pus la punct un regulament care sancţionează dur producătorii care scot aceleaşi produse, dar la calităţi diferite pe diverse pieţe din Uniunea Europeană. Astfel, respectivele companii vor fi amendate cu cel puţin 4 % din cifra anuală de afaceri, statele membre UE fiind libere să introducă amenzi maxime mai mari.

Scandalul alimentelor cu dublu standard a izbucnit anul trecut după ce cehii au descoperit că, deşi cumpără aceleaşi mărci ca vest europenii, ingredientele din produsele vândute în ţara lor diferă şi sunt mai slabe din punct de vedere nutriţional şi calitativ. Mai exact, aceştia au constatat că din 21 de produse testate, doar în trei cazuri au fost înregistrate aceleaşi ingrediente ca în magazinele din vest.Ulterior şi alte ţări estice, printre care şi România au reclamat cazuri de produse de import cu calitate îndoielnică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”