PRECONIZARE: Tranzacţie de peste 150 mil. euro cu acţiuni BitDefender! Compania își poate urca valoarea la 600 milioane de Euro

PRECONIZARE: Tranzacţie de peste 150 mil. euro cu acţiuni BitDefender! Compania își poate urca valoarea la 600 milioane de Euro

Axxess Capital, unul dintre fondurile de investiţii de pe piaţa românească, se pregăteşte să scoată la vânzare un pachet de acţiuni deţinut la BitDefender, companie românească specializată pe securitate cibernetică care în acest moment beneficiază de o expunere foarte mare pe piaţa internă şi internaţională ca urmare a atacurilor cibernetice, anunță Ziarul Financiar.

Conform unor surse de pe piaţa finan­cia­ră Axxess Capital vrea să vândă 25% din BitDefender într-o tranzacţie evaluată între 150 şi 180 de milioane de euro.

Axxess Capital, fondul administrat de Ho­ria Manda plus alţi investitori pri­vaţi, deţine 40% din BitDefender. Conform surselor citate, Axxess şi BitDefender i-au angajat pe ban­cherii de la Deutsche Bank să gă­seas­­că investitori care să intre în cel mai puternic grup românesc din IT.

BitDefender, companie specializată în securitatea sistemelor informatice, este controlat de familia Talpeş – Florin şi Măriuca – cei care au pus bazele grupului mai bine de acum două decenii.

Datele dispo­nibile pentru România indică pentru BitDefender o cifră de afaceri de 87 mil. euro în 2015, dar aici este doar o parte a businessului BitDefender.

În cazul în care Axxess Capital ar găsi investitori la preţul pe care îl cere, întregul grup ar avea o valoare de peste 600 de milioane de euro!

Contactaţi de ZF, Horia Manda şi reprezentanţii BitDefender nu au dorit să comenteze informaţiile.