Preoții vor promova în mediul rural măsurile luate de Ministerul Agriculturii

Preoții vor promova în mediul rural măsurile luate de Ministerul Agriculturii

Măsurile de sprijinire a agriculturii vor avea parte de noi promotori în mediul rural: preoții vor promova, prin intermediul Bisericii, măsurile adoptate de Ministerul Agriculturii, cum ar fi instalarea tinerilor fermieri sau crearea fermelor familiale.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vor semna un protocol de colaborare luni seara, la ora 19:00, la Palatul Patriarhiei din Bucureşti.

Astfel, membrii clerului vor promova aceste măsuri de finanțare a agriculturii atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat.

Această activitate va avea loc în afara slujbelor religioase, iar preoții nu vor fi plătiți suplimentar.
„Este vorba de susţinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, în special cele pe fonduri europene. Oamenii de la ţară sunt circumspecţi atunci când este vorba să primească ceva gratis, aşa cum se întâmplă în cazul fondurilor europene. În zona rurală preotul este printre intelectualii satului şi enoriaşii îi cer sfatul cu privire la diverse probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, citat de Mediafax.

Potrivit părintelui Stoica, în România sunt aproximativ 14.000 de preoţi ortodocşi, dintre care mai mult de jumătate activează în mediul rural.

Ultima oră
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani